בריאות
מחקרים מראים שהשמנת יתר עלולה להעלות את הסיכון של אדם למספר בעיות בריאותיות, כולל סוכרת מסוג 2. פרופסור במחלקת התזונה של אוניברסיטת סין, דונגמין ליו שמו, מסביר כי במחקר אחרון שביצע עם עמיתיו נמצא כי בזיתים ישנה תרכובת מעניינת בשם חומצה אלנולית, שמשחררת הורמונים שתורמים לאיזון רמת הסוכרת ולפיקוח על השמנת יתר.
"ייתכן שטיפולים קיימים עבור השמנת יתר וסוכרת שנגרמת בעקבותיה לא יעבדו עבור כולם, ולכן פיתוח טיפולים חדשים וזולים יותר, מחייב אותנו החוקרים", מסביר ליו.
לדבריו, מדובר בתרכובת טבעית שנמצאת בזיתים ושמן זית ולמעשה משפרת את השליטה ברמת הסוכר בדם כמו גם קידום ירידה במשקל. "החומצה הזו מעודדת שחרור של הורמונים מסוימים בדם, שכשהם משתחררים, הם מאותתים לגוף להפסיק לאכול, ועוזרים לו לשלוט ברמות הסוכר בדם. החומצה האלנולית היא חלק מקבוצה גדולה יותר של חומרים שנקראים פוליפנולים, והיא מיוצרת באופן טבעי מפירוק של חומרים בזית עצמו.
"חקרנו את התרכובת הזו לעומק היות והיא מעולם לא נחקרה למיטב ידיעתי, ואין ספק שלפי הממצאים הראשוניים אפשר כבר לבשר כי היא בהחלט מועילה בטיפול בסוכרת ובהשמנת יתר", סיכם.