למה כדאי לכם להוסיף גרגירי חומוס לכל ארוחה?
קרדיט: בינה מלאכותית

בריאות

למה כדאי לכם להוסיף גרגירי חומוס לכל ארוחה?

לא רק בזכות הסיבים שתורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול - קבלו את כל הסיבות לצרוך גרגירי חומוס בכל ארוחה, וגם מתכון מדהים להכנתם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
למה כדאי לכם להוסיף גרגירי חומוס לכל ארוחה?
קרדיט: בינה מלאכותית
אא
  • 70.5% מהערך היומי של חומצה פולית.
  • 84% מהערך היומי של מגנזיום.
  • 29% מהערך היומי של החלבונים.

הוספת גרגירי חומוס לארוחה יכולה להעניק יתרונות רבים לגוף. הנה כמה מהיתרונות העיקריים של גרגירי חומוס מבושלים:

יתרונות בריאותיים של גרגירי חומוס:
 

1. מקור חלבון צמחי

גרגירי חומוס עשירים בחלבון, מה שהופך אותם למקור טוב לחלבון לאנשים שאינם אוכלים בשר.

2. עשירים בסיבים תזונתיים

הסיבים התזונתיים מסייעים בעיכול בריא, בשמירה על תחושת שובע ובוויסות רמות הסוכר בדם.
 

3. ויטמינים ומינרלים

גרגירי חומוס מכילים מגוון של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין B, ברזל, מגנזיום, זרחן ואבץ.

4. מניעת מחלות לב

צריכה קבועה של גרגירי חומוס יכולה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע ולשפר את בריאות הלב.

5. תמיכה במערכת החיסון

המינרלים והויטמינים תורמים לחיזוק המערכת החיסונית.

 

מתכון להכנת גרגירי חומוס שלמים עם פפריקה ומלח:

מרכיבים:
- 1 כוס גרגירי חומוס יבשים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כף מלח
- מים (להשריה ולבישול)

הוראות הכנה:

1. השרייה

יש להשרות את גרגירי החומוס במים לפחות 8 שעות או לילה שלם. יש להקפיד על יחס של 1:3 (כוס חומוס על 3 כוסות מים).
2. בישול: לסנן את גרגירי החומוס ולהכניסם לסיר עם מים חדשים. להוסיף מעט מלח ולבשל על אש בינונית עד שהגרגירים רכים (כ-1-2 שעות). ניתן לקצר את זמן הבישול באמצעות סיר לחץ.


3. תיבול

לאחר הבישול, לסנן את המים ולהוסיף את שמן הזית, הפפריקה והמלח. לערבב היטב כדי שכל הגרגירים יהיו מצופים בתיבול.


4. צלייה (אופציונלי)

ניתן להעביר את גרגירי החומוס המתובלים לתבנית אפייה ולצלות אותם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-20-30 דקות, עד שהם קריספיים.

גרגירי חומוס מתובלים בפפריקה ומלח יכולים להיות תוספת טעימה ובריאה לסלטים, כתוספת לצד מנות עיקריות או כנשנוש בריא.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי