סלונה מתכון - דג עיראקי
סלונה מתכון. (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

הדג העיראקי: מכירים את הסלונה? הנה מתכון מושלם

הגיע הזמן לפנות מקום למטבח העיראקי. הגב' ד. קדוסי נותנת לנו מתכון מופרט, שלב אחר שלב. ככה תצליחו להכין את הדג המפורסם
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
סלונה מתכון - דג עיראקי
סלונה מתכון. (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

סלונה דג עיראקי - מתכון

6-8 חתיכות פילה דג טרי ( לברק/ מושט/ דניס/ ברמונדי)
7 בצלים פרוסים
6 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר
2כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה 
כפית תבלין שווארמה/ תבלין לעמבה
מלח פלפל

אופן ההכנה

ממליחים את הדגים ונותנים להם מנוחה חצי שעה 
בינתיים מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל להזהבה יפה על אש נמוכה כעשרים דקות.
מוסיפים את העגבניות מטגנים עוד כמה דקות מוסיפים תבלינים ורסק  מאדים כמה דקות ומכבים את האש.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שוטפים את הדגים ומנגבים.
מניחים בתבנית מחצית מהרוטב , מעל את הדגים ומעליהם את יתרת הרוטב שנשאר.
מכניסים לתנור ל-40 דקות מוציאים מקשטים בפטרוזיליה. 
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה טחינה ליד סלט ירקות וזהו פשוט קל וטעים . 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי