מתכונים ואוכל
6-8 חתיכות פילה דג טרי ( לברק/ מושט/ דניס/ ברמונדי)
7 בצלים פרוסים
6 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר
2כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית תבלין שווארמה/ תבלין לעמבה
מלח פלפל
ממליחים את הדגים ונותנים להם מנוחה חצי שעה
בינתיים מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל להזהבה יפה על אש נמוכה כעשרים דקות.
מוסיפים את העגבניות מטגנים עוד כמה דקות מוסיפים תבלינים ורסק מאדים כמה דקות ומכבים את האש.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שוטפים את הדגים ומנגבים.
מניחים בתבנית מחצית מהרוטב , מעל את הדגים ומעליהם את יתרת הרוטב שנשאר.
מכניסים לתנור ל-40 דקות מוציאים מקשטים בפטרוזיליה.
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה טחינה ליד סלט ירקות וזהו פשוט קל וטעים .