היתרונות של שמן המפ והשימושים הקולינריים שלו
קרדיט: canva

בריאות

היתרונות של שמן המפ והשימושים הקולינריים שלו

שמן המפ הוא מרכיב בריא וטעים שמעשיר מגוון מנות בתזונה יומית. הנה מקצת היתרונות התזונתיים כמו גם השימושים הקולינריים שאפשר לעשות איתו
מנחם גלזר
הוספת תגובה
היתרונות של שמן המפ והשימושים הקולינריים שלו
קרדיט: canva
אא

שמן המפ (Hemp Oil) מופק מזרעי הצמח קנאביס סאטיבה (Cannabis sativa), שאינו מכיל רמות גבוהות של תרכובות פסיכואקטיביות וניתן לצרוך אותו ללא חשש לשימושים קולינריים. הנה מקצת היתרונות הבריאותיים שלו:

1. עשיר בחומצות שומן חיוניות

שמן המפ מכיל אומגה-3 ואומגה-6 בפרופורציה אידיאלית לגוף האדם (בערך 3:1). חומצות שומן אלו תורמות לבריאות הלב, המוח והעור.

2. תכונות אנטי-דלקתיות

חומצות השומן והתרכובות הפעילות בשמן המפ מסייעות בהפחתת דלקות, מה שיכול להועיל לאנשים עם מצבים דלקתיים כרוניים כמו דלקת מפרקים.

3. בריאות העור

השמן מכיל חומצה לינולאית וחומצה אלפא-לינולנית אשר מסייעות בשמירה על לחות העור, מונעות יובש ומפחיתות תופעות של אקנה ופסוריאזיס.

4. תמיכה במערכת החיסון

חומצות השומן והתכנים הנוגדי חמצון בשמן המפ מסייעים בחיזוק מערכת החיסון.

5. בריאות הלב

אומגה-3 ואומגה-6 מסייעות בהפחתת רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ובשיפור תפקוד הלב וכלי הדם.

6. תמיכה במערכת העצבים

אומגה-3 ידועה בתרומתה לתפקוד המוח ומערכת העצבים, ומשפיעה לטובה על מצב הרוח וריכוז.

שימושים קולינריים של שמן המפ:

1. שימוש בסלטים
שמן המפ מתאים מאוד לשימוש כתיבול לסלטים. ניתן לערבב אותו עם חומץ בלסמי או לימון ליצירת רוטב בריא וטעים.

2. שימוש בשייקים ומיצים
הוספת כפית שמן המפ לשייקים או מיצים מוסיפה חומצות שומן חיוניות ונוגדי חמצון למשקה.

3. שימוש במרקים ותבשילים קרים
ניתן להוסיף שמן המפ למרקים קרים ותבשילים שאינם דורשים חימום גבוה, מכיוון שהחימום פוגע בערכים התזונתיים של השמן.

4. שימוש במאפים
ניתן להוסיף שמן המפ למאפים במקום חלק מהשמן האחר במתכון. יש לזכור שהשמן מוסיף טעם אגוזי עדין, שיכול להשתלב טוב במאפים מתוקים ומלוחים.

5. כתוספת למנות מוכנות
ניתן לטפטף שמן המפ על מנות מוכנות כמו דגים, ירקות מאודים או פסטה לפני ההגשה, כדי להוסיף ערך תזונתי וטעם אגוזי עשיר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי