אורז עם קוביות טופו ברוטב הדרים
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

אורז עם קוביות טופו ברוטב הדרים

אורז עם קוביות טופו ברוטב הדרים, שמתאים לכל אירוע חגיגי וגם כסתם ארוחת צהריים משביעה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
אורז עם קוביות טופו ברוטב הדרים
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

הנה מתכון לאורז עם קוביות טופו ברוטב הדרים. המנה הזו היא טעימה ובריאה, מתאימה לטבעונים ואוהבי אוכל אסיאתי.

מרכיבים:

לאורז:
- 1 כוס אורז בסמטי או יסמין
- 2 כוסות מים
- קורט מלח

לטופו:
- 1 חבילת טופו (כ-400 גרם)
- 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
- 1 כף רוטב סויה
 

לרוטב הדרים:
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות סויה
- 2 כפות סילאן או דבש
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
- 1 כף עמילן תירס מהול ב-2 כפות מים

לקישוט:
- קליפת תפוז מגורדת
- בצל ירוק קצוץ
- שומשום קלוי

הוראות הכנה:

הכנת האורז:
1. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים.
2. מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם קורט מלח.
3. מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך 15-20 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות נוספות.

הכנת הטופו:
1. מנגבים את הטופו בעזרת מגבת נייר כדי להסיר נוזלים עודפים וחותכים לקוביות קטנות.
2. בקערה קטנה מערבבים את הטופו עם רוטב סויה ועמילן תירס.
3. מחממים שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את קוביות הטופו עד שהן זהובות ופריכות מכל הצדדים. מניחים בצד.

הכנת רוטב ההדרים:
1. בקערה בינונית מערבבים יחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הסילאן או הדבש, השום והג'ינג'ר.
2. מחממים את התערובת במחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את עמילן התירס המהול במים ומערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך.

הגשה:
1. מעבירים את האורז המבושל לצלחות הגשה.
2. מניחים מעל את קוביות הטופו המוקפצות.
3. יוצקים מעל את רוטב ההדרים.
4. מקשטים בקליפת תפוז מגורדת, בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי