לא רק ברזל: כל הסיבות להרבות באכילת סברס
בינה מלאכותית

בריאות המזון

לא רק ברזל: כל הסיבות להרבות באכילת סברס

למה כדאי לכם להרבות בצריכת סברס בעונה? לא רק בגלל כמות הברזל שבו
מנחם גלזר
הוספת תגובה
לא רק ברזל: כל הסיבות להרבות באכילת סברס
בינה מלאכותית
אא

הסברס, הידוע גם כקקטוס פירותי מציע יתרונות בריאותיים רבים שנחקרו והוכחו מדעית:

1. הורדת רמות הסוכר בדם

סברס עשוי לסייע בהורדת רמות הסוכר בדם, במיוחד עבור אנשים עם סוכרת סוג 2. חלק מהמחקרים הראו שהצריכה של סברס יכולה להפחית את רמות הסוכר לאחר הארוחה

2. נוגד דלקות ונוגד חמצון

הסברס עשיר בנוגדי חמצון כמו פוליפנולים, פלבנואידים ובטלאינים, שעשויים לסייע בהפחתת דלקות ובהגנה על תאי הגוף מפני נזקים חמצוניים.

נוגדי החמצון הללו יכולים לעזור במניעת מחלות לב, סרטן, קטרקט ואפילו אלצהיימר

3. שיפור העיכול

הסברס מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים בתנועתיות מערכת העיכול, מה שיכול להקל על בעיות כמו עצירות, נפיחות ודלקות במעיים.

הוא עשוי גם להפחית את הסיכון לפיתוח כיבים וסרטן המעי הגס.

4. שיפור המערכת החיסונית

סברס מכיל כמות גבוהה של ויטמין C, הנדרש לתפקוד תקין של המערכת החיסונית ולייצור תאי דם לבנים, מה שיכול לסייע בהגנה מפני זיהומים ומחלות

5. תמיכה בלב בריא

הסברס יכול לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם ולשפר את בריאות הלב. יש לו השפעה חיובית על רמות השומנים בדם ומניעת מחלות לב וכלי דם

6. שימושים קוסמטיים

שמן זרעי הסברס ותמציותיו משמשים במוצרים קוסמטיים לשיפור מראה העור והשיער. הוא עשוי לסייע בהאטת הופעת קמטים ובשיפור מראה עור עמום וחלש

7. הפחתת תסמיני הנגאובר

מחקרים מצביעים על כך שסברס עשוי להפחית את תסמיני ההנגאובר, כנראה בזכות השפעותיו נוגדות הדלקות.

כדי ליהנות מיתרונות אלו, ניתן לצרוך את הסברס כפרי טרי, במיצים, ג'לי, או לבשל את עלי הקקטוס במנות שונות. עם זאת, יש להיות זהירים בצריכת הסברס, במיוחד עבור אנשים עם בעיות עיכול או סכרת, ולשקול להתחיל בכמות קטנה ולהגדילה בהדרגה בהתאם לתגובה האישית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי