עור "תות"
(צילום: sruilk/shutterstock)

בריאות

סובלים מ"עור תות"? זה מה שתעשו

"עור תות", או בשם המקצועי "קרטוזיס פילאריס", היא תופעה עורית המתאפיינת בנקודות אדומות או כהות על פני העור. מה הגורמים וכיצד מטפלים?
תומר כהן
הוספת תגובה
עור "תות"
(צילום: sruilk/shutterstock)
אא

"עור תות" הוא כינוי לתופעה המכונה בשפה המקצועית קרטוזיס פילאריס (Keratosis Pilaris). מדובר בתופעה עורית שכיחה אשר מתאפיינת במראה של נקודות קטנות ואדומות או כהות על פני העור, בדרך כלל על הירכיים, הזרועות העליונות, הישבן ולעיתים גם על הפנים. התופעה מזכירה במראה החיצוני שלה את המרקם של עור תות, ומכאן הכינוי. רבים סובלים מהתופעה העורית. 

מדוע זה קורה? 

עור תות נגרם בעקבות הצטברות קרטין, חלבון שמגן על העור, שיער וציפורניים, בתוך זקיקי השערות. הצטברות זו מובילה לסתימת זקיקי השערות וליצירת בליטות קטנות. הסיבות להצטברות הקרטין אינן ידועות במלואן, אך נראה כי ישנה נטייה תורשתית לתופעה, והיא מופיעה לעיתים קרובות אצל אנשים עם עור יבש או כאלה הסובלים ממחלות עור אטופיות כמו אקזמה. 

כיצד מטפלים ב"עור תות"? 

למרות שאין טיפול שיכול לרפא את התופעה לחלוטין, ישנם מספר טיפולים שיכולים לשפר את מראה העור ולהקל על הסימנים. שגרה מתאימה של טיפוח העור עשויה לחולל שינוי של ממש ולשפר משמעותית את המצב.  

השתמשו בקרם לחות: קרמים שמכילים לחות רבה יכולים לעזור לרכך את העור ולמנוע יובש שמחמיר את התופעה. 

התקלחו במים פושרים: מים חמים עלולים לייבש את העור ולכן מומלץ להשתמש במים פושרים. כמו כן, כדאי להימנע משימוש בסבונים קשים ולהעדיף סבוני לחות. 

פילינג עדין: ניתן להשתמש בפילינג עדין כדי להסיר תאי עור מתים ולשפר את המגע. חשוב לא לקרצף את העור חזק מידי. 

טיפולים רפואיים: במקרים חמורים יותר ניתן לשקול שימוש בקרמים רפואיים המכילים מרכיבים כגון חומצה סליצילית, חומצה לקטית או ויטמין A (רטינואידים), המסייעים בהסרת תאים מתים ובהקטנת הבליטות. 

התייעצו עם רופא עור: אם התופעה מפריעה או מתפשטת, כדאי לפנות לרופא עור לצורך אבחון מלא וקבלת ייעוץ מותאם אישית. 

אין האמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ רפואי. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי