למה כדאי לכם לאכול יותר זעתר?
בינה מלאכותית

בריאות

למה כדאי לכם לאכול יותר זעתר?

הזעתר הוא תבלין בעל סגולות רפואיות ותזונתיות רבות, שכדאי לכם מאוד להכיר. מאיפה הוא מגיע אלינו, ומהם יתרונותיו הבולטים?
מנחם גלזר
הוספת תגובה
למה כדאי לכם לאכול יותר זעתר?
בינה מלאכותית
אא

זעתר הוא צמח תבלין בעל סגולות רפואיות ותזונתיות רבות, הנפוץ במיוחד במזרח התיכון.
הזעתר גדל באזורים ים-תיכוניים המאופיינים באקלים חם ויבש בקיץ, עם גשמים בחורף. ישראל, לבנון, ירדן וסוריה הן המדינות המרכזיות בהן הוא צומח. הוא נחשב לצמח בר באזורים רבים, אך גם מגדלים אותו בשדות חקלאיים בגלל הפופולריות שלו והביקוש הרב.

למה כדאי להגביר את הצריכה שלו? הנה כמה נקודות שאתם חייבים לקרוא:


1. עשיר בנוגדי חמצון

הזעתר מכיל תרכובות נוגדות חמצון כמו פוליפנולים, התורמות להאטת תהליכי הזדקנות ולהגנה מפני מחלות כרוניות, כמו סרטן ומחלות לב.
   
2. שיפור מערכת החיסון

שמנים אתריים בזעתר, כמו תימול וקרבקרול, ידועים בפעולתם האנטי-בקטריאלית, אנטי-ויראלית והאנטי-פטרייתית, המסייעת בהגנה מפני זיהומים וחיזוק מערכת החיסון.

3. תמיכה בעיכול

הזעתר מסייע לעיכול ומפחית תחושת כבדות לאחר ארוחה, בזכות רכיבים המעודדים הפרשת אנזימי עיכול ומרגיעים את הבטן.

4. שיפור הזיכרון והריכוז

ברפואה העממית מקשרים את השימוש בזעתר לשיפור הזיכרון. בימי קדם, תלמידים נהגו לצרוך זעתר כדי לחזק את המוח.

5. חיזוק העצמות

הזעתר עשיר במינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן ומגנזיום, המסייעים בחיזוק העצמות ומניעת מחלות כמו אוסטאופורוזיס.

6. שיפור בריאות הלב

נוגדי חמצון ושמנים אתריים בזעתר תורמים להורדת לחץ דם ולשיפור רמות הכולסטרול, מה שמפחית סיכון למחלות לב.

7. אנטי-דלקתי

מרכיבים בזעתר נחשבים כמפחיתים דלקת, מה שמסייע במצבי כאב, דלקת גרון ומחלות ריאה.

שימושים קולינריים ורפואיים:

במטבח המזרח תיכוני, זעתר משמש לתיבול מגוון רחב של מנות – ממאפים דרך סלטים ועד בשרים. ברפואה העממית, עושים בו שימוש לחליטות ולשמנים לטיפול במגוון מחלות.

סגולותיו הבריאותיות הרבות הופכות את הזעתר לצמח מבוקש, שמשלב היטב בין טעם עשיר לתכונות מרפא עוצמתיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי