3 מתכונים אגדיים של אורז - לכבוד ראש השנה
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

3 מתכונים אגדיים של אורז - לכבוד ראש השנה

נמאס מאורז לבן ואורז צהוב? קבלו 3 מתכונים אגדיים לראש השנה, שלא תרצו לפספס
מנחם גלזר
הוספת תגובה
3 מתכונים אגדיים של אורז - לכבוד ראש השנה
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

הנה 3 מתכונים לאורז חגיגי ומיוחד לכבוד ראש השנה:

1. אורז עם פירות יבשים ואגוזים

רכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
- חצי כוס צימוקים (בהירים או כהים)
- חצי כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
- חצי כוס חמוציות מיובשות
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית קינמון
- מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

הוראות הכנה:
1. חממו בסיר רחב 2 כפות שמן זית והוסיפו את האורז. ערבבו כדקה עד שהאורז נהיה שקוף מעט.
2. הוסיפו את המים הרותחים, המלח, הפלפל, והקינמון. ערבבו פעם אחת והביאו לרתיחה.
3. הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו כ-15 דקות עד שהמים נספגים והאורז רך.
4. בינתיים, חממו במחבת קטנה את הפירות היבשים עם הדבש למשך 2-3 דקות.
5. כשהאורז מוכן, הוסיפו את הפירות היבשים, החמוציות והאגוזים וערבבו בעדינות.
6. הגישו חם עם מעט אגוז מוסקט מעל.

---

2. אורז עם גזר, קינמון, וצימוקים

רכיבים:
- 2 כוסות אורז יסמין
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן קנולה או חמאה
- 2 גזרים מגורדים גס
- חצי כוס צימוקים
- 1 מקל קינמון או חצי כפית קינמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף דבש או סילאן

הוראות הכנה:
1. חממו את השמן או החמאה בסיר רחב. הוסיפו את הגזרים המגורדים וטגנו כ-3 דקות עד שיתרככו מעט.
2. הוסיפו את האורז והמשיכו לערבב כ-2 דקות.
3. הוסיפו את המים הרותחים, המלח, הפלפל, מקל הקינמון, והצימוקים. ערבבו פעם אחת והביאו לרתיחה.
4. הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו 15 דקות עד שהמים נספגים והאורז רך.
5. הוסיפו את הדבש או הסילאן וערבבו בעדינות. הסירו את מקל הקינמון לפני ההגשה.

---

3. אורז חגיגי עם גרגרי רימון וירוקים

רכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- חצי כוס גרגרי רימון
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 2 כפות שקדים פרוסים או פיסטוקים קלויים

הוראות הכנה:
1. חממו את שמן הזית בסיר, הוסיפו את האורז וערבבו כדקה.
2. הוסיפו את המים הרותחים והמלח, ערבבו פעם אחת והביאו לרתיחה.
3. הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו כ-15 דקות עד שהמים נספגים והאורז רך.
4. כשהאורז מוכן, ערבבו אותו בעדינות עם גרגרי הרימון, הפטרוזיליה, הכוסברה, והבצל הירוק.
5. פזרו מעל שקדים פרוסים או פיסטוקים קלויים לפני ההגשה. 

בתיאבון וחג שמח! 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי