מתכונים ואוכל
המצרכים ל-10 פנקייקים קטנים
כוס קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייהחצי כוס קוטג' חצי כוס יוגורט או שמנת חמוצה שתי ביציםרבע כוס חלב רבע כוס גבינה צהובה מגוררתכף עירית או בצל ירוקפלפל שחור ומלח לפי הטעםמעט חמאה או שמן לטיגון
הפתעה: אתם יכולים להוסיף לפנקייק ירקות קצוצים דק-דק כמו זיתים או פלפל גמבה.
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקוטג', היוגורט או השמנת החמוצה, הביצים, החלב, הגבינה הצהובה, המלח והפלפל. מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
2. מוסיפים את העירית או הבצל הירוק (אם רוצים) ומערבבים קלות.
3. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן על אש בינונית.
4. יוצקים כף גדולה מהבלילה למחבת, מניחים במרכז הבלילה קוביית גבינה מלוחה או ירק לבחירתכם, ומוסיפים מעל עוד מעט מהבלילה לכיסוי ההפתעה.
5. מטגנים את הפנקייקים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים היטב ומתייצבים.
בתיאבון!