הכוכבת של החורף: כל הסיבות לצרוך יותר גויבות
קרדיט: בינה מלאכותית

בריאות

הכוכבת של החורף: כל הסיבות לצרוך יותר גויבות

גויבה היא פרי טרופי שמקורו באזורים החמים של אמריקה המרכזית והדרומית, אך כיום היא גדלה במדינות רבות ברחבי העולם עם אקלים חם וטרופי או סובטרופי, וביניהן גם בישראל

מנחם גלזר
הוספת תגובה
הכוכבת של החורף: כל הסיבות לצרוך יותר גויבות
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

למה כדאי לנצל את העובדה הזו ולאכול אותן בעונת החורף? הנה עשרה יתרונות בריאותיים של גויבה:
1. עשירה בוויטמין C
גויבה מכילה פי כמה מכמות ויטמין C שבפירות הדר, מה שמחזק את מערכת החיסון ומסייע להילחם בזיהומים ודלקות.

2. משפרת את בריאות הלב
בגויבה יש אשלגן וסיבים תזונתיים שמסייעים להפחית את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, מה שתורם להפחתת לחץ דם ושמירה על בריאות הלב.

3. מסייעת לעיכול תקין
הסיבים שבגויבה מסייעים בפעילות מעיים בריאה, מונעים עצירות ומטיבים עם בריאות מערכת העיכול.

4. תורמת להורדת רמת הסוכר
צריכת גויבה יכולה לסייע באיזון רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותה לבחירה טובה עבור חולי סוכרת או מי שרוצה לשמור על רמת סוכר יציבה.

5. משפרת את בריאות העיניים
גויבה מכילה ויטמין A, שידוע כמסייע לשמירה על ראייה תקינה ומניעת מחלות עיניים, כמו ניוון מקולרי.

6. עשירה בנוגדי חמצון
הפוליפנולים ונוגדי החמצון שבגויבה נלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף, מפחיתים דלקות ומסייעים בהגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן.

7. תורמת לירידה במשקל
הגויבה דלה בקלוריות ועשירה בסיבים, מה שמקנה תחושת שובע לאורך זמן ותורם לתהליך ירידה במשקל.

8. טובה לעור בריא
ויטמין C ונוגדי החמצון שבגויבה תורמים לבריאות העור, עוזרים לשמור על גמישותו ומסייעים להאטת תהליכי ההזדקנות.

9. מפחיתה את הסיכון לאנמיה
תכולת הברזל שבגויבה מסייעת במניעת אנמיה על ידי הגברת ייצור תאי דם אדומים.

10. מחזקת את העצמות
הגויבה מכילה מגנזיום ומינרלים נוספים שחיוניים לשמירה על צפיפות העצם, במיוחד עם התקדמות הגיל.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי