סנסציה: שימו את זה ליד עוגה - והיא לא תתייבש 
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

סנסציה: שימו את זה ליד עוגה - והיא לא תתייבש 

מחפשים טיפ שישמור על טריות העוגות? הגעתם למקום הנכון. קבלו דרך פשוטה לשמור על טריות העוגות לאחר פתיחתן, שגם מעוגנת במדע 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
סנסציה: שימו את זה ליד עוגה - והיא לא תתייבש 
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

אחת הבעיות הקשות עם עוגות שמרים או עוגות בחושות היא העובדה שהן נוטות להתייבש אחרי זמן קצר. 
אז נכון שניתן לאחסן אותה בכלי סגור שאיכשהו יאריך את ימיה קצת יותר, אבל יש טריק אחר שככל הנראה יעשה עבודה הרבה יותר טובה. קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות: פרוסת לחם. נכון שלא חשבתם על זה? כן, כן, פרוסת לחם יכולה לשמור על טריות עוגות בחושות ועוגות שמרים בזכות תכונות הספיגה שלה. 
איך זה עובד?
כאשר עוגה נחשפת לאוויר, הלחות שבה מתחילה להתאדות, מה שגורם לה להתייבש ולאבד מהטריות שלה. לחם, לעומת זאת, מכיל יותר מים מעוגה ונוטה לאבד לחות מהר יחסית, ולכן הוא פועל כמעין "ספוג" עבור עוגות. כאשר מניחים פרוסת לחם בכלי עם עוגה ומאחסנים אותו בצורה אטומה, הלחם מתחיל לספוג את הלחות מהאוויר בסביבה, ובכך מסייע לשמור על הלחות הטבעית של העוגה. כלומר, במקום שהעוגה תתייבש ותאבד את הלחות לאוויר, הלחם סופג חלק מהלחות, וכך העוגה נשארת רכה וטרייה.

המדע שעומד מאחורי התהליך הזה הוא עקרונות פיזיקליים של לחות ושיווי משקל. העוגה והלחם יחדיו מגיעים למצב של איזון, שבו העוגה לא מתייבשת, אלא נשמרת בלחות הקרובה לרמתה המקורית.

האם זה פועל על כל סוגי העוגות?
הטריק הזה יעבוד בעיקר על עוגות רכות כמו עוגות בחושות ועוגות שמרים, ולא על עוגות יבשות באופן טבעי כמו עוגיות או ביסקוויטים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי