את המרק הזה לא ניסיתם: מרק אפונה בטעם כמהין 
קרדיט: בינה מלאכותית

מתכונים ואוכל

את המרק הזה לא ניסיתם: מרק אפונה בטעם כמהין 

פטריית כמהין היא הפטרייה היקרה ביותר בעולם, אולם טעמה המיוחד זמין גם לאנשים 'קטנים' בצורת שמן, חמאה ואפילו בשימורים שניתן להשיג בחנויות טבע ובסופרים מובחרים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
את המרק הזה לא ניסיתם: מרק אפונה בטעם כמהין 
קרדיט: בינה מלאכותית
אא

כך תכינו מרק אפונה מוקרם וטעים עם טעם חזק של כמהין
מרכיבים:
- 2 כוסות אפונה ירוקה (קפואה או טרייה)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כוסות ציר ירקות או מים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף שמן כמהין (או פטריות כמהין קצוצות דקות)
- קמצוץ אגוז מוסקט (אופציונלי)

הוראות הכנה:

1. טיגון הבצל והשום
חממו שמן זית בסיר על חום בינוני והוסיפו את הבצל. טגנו עד שהוא מזהיב, והוסיפו את השום לעוד כחצי דקה.

2. הוספת האפונה והציר
הוסיפו את האפונה לסיר וטגנו אותה קצרות. הוסיפו את ציר הירקות (או המים), והביאו לרתיחה. בשלו על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהאפונה מתרככת לגמרי.

3. טחינה והקרמה
השתמשו בבלנדר מוט או בלנדר רגיל כדי לטחון את המרק למרקם חלק. החזירו את המרק לסיר, הוסיפו את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס, ותבלו במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

4. הוספת שמן כמהין
לאחר שהמרק חם ומוכן, הוסיפו את שמן הכמהין וערבבו בעדינות. 

5. הגשה: מזגו לקערות הגשה וטפטפו מעט שמן כמהין מעל כל מנה לקישוט, או הוסיפו פרוסות דקות של פטריות כמהין אם יש.

טיפ:
הגישו לצד לחם טרי או קרוטונים. 

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי