מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 1 כוס בורגול דק
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. הכנת הבורגול
הכניסו את הבורגול לקערה גדולה ושפכו עליו מים רותחים. כסו את הקערה ותנו לבורגול לספוג את המים כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך. סננו אם נשארו מים והעבירו לקערת ערבוב.אם אין לכם בורגול להכנה מהירה תוכלו להשתמש גם בבורגול רגיל, ולבשל אותו עד לריכוך מלא.
2. הוספת הירקות ועשבי התיבול
הוסיפו את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק, העגבנייה והמלפפון (אם רוצים) לקערת הבורגול.
3. תיבול
הוסיפו את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל. ערבבו היטב את כל המרכיבים.
4. מנוחה
תנו לסלט לנוח כ-10 דקות לספיגת טעמים, ואז בדקו תיבול והוסיפו לפי הצורך.
5. הגשה
העבירו לצלחת הגשה, ניתן להוסיף מעל זילוף נוסף של שמן זית וקצת גרידת לימון לעוד רעננות.
בתיאבון!