מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 כפות פסיליום (קליפת זרעי פסיליום טחונה דק - תורמת למרקם גמיש ויציב)
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס מים חמים
הוראות הכנה:
1. הכנת הבצק
בקערה גדולה, ערבבו את קמח השקדים, הפסיליום והמלח. הוסיפו בהדרגה את המים החמים וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. תנו לבצק לנוח כ-5 דקות כדי שהפסיליום יספוג את הנוזלים.
2. חלוקת הבצק
חלקו את הבצק לכדורים קטנים, בגודל כדור פינג-פונג, ליצירת 4-5 טורטיות.
3. רידוד
על משטח עבודה נקי, הניחו כל כדור בצק בין שני ניירות אפייה ורדדו בעזרת מערוך עד לעובי של כ-2-3 מ"מ, לצורת עיגול.
4. טיגון
חממו מחבת נונ-סטיק על חום בינוני ללא שמן. הסירו בזהירות את נייר האפייה והניחו כל טורטיה במחבת החמה. טגנו כל צד במשך כ-1-2 דקות, עד שהטורטיות מקבלות צבע זהוב קל.
5. הגשה
הגישו את הטורטיות מיד או עטפו אותן במגבת לשמירה על רכותן.
טורטיות אלה נהדרות לכריכים עם ממרחים בריאים שונים, ירקות ואפילו צהריים כמו שניצל ונקניקיות.