כך תכינו 'שוקולד' בריא מעדשים שחורות 
(Esin Deniz/shutterstock)

מתכונים ואוכל

כך תכינו 'שוקולד' בריא מעדשים שחורות 

מחפשים תחליף בריא ונטול סוכר לבן לממרח שוקולד? הגעתם למקום הנכון: קבלו את הממרח שהילדים כלל לא ירגישו בהבדל, בינו  לבין השוקולד ההרסני שאינו בריא לשיניים 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
כך תכינו 'שוקולד' בריא מעדשים שחורות 
(Esin Deniz/shutterstock)
אא

מרכיבים לממרח עדשים שחורות עם קקאו – תחליף מפתיע ובריא לשוקולד למריחה:
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות היטב 
- 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת (עדיף איכותית)
- 3-4 כפות מייפל טבעי או דבש, לפי הטעם
- 1 כף שמן קוקוס (או שמן נייטרלי אחר)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- מעט מים לפי הצורך (כדי לדלל למרקם הרצוי)

הוראות הכנה:
1. בישול העדשים
אם טרם בישלתם את העדשים, בשלו עד שהן רכות מאוד (כ-20-25 דקות). סננו היטב את המים והניחו להן להתקרר מעט.

2. טוחנים את המרכיבים
הכניסו את העדשים המבושלות למעבד מזון יחד עם אבקת הקקאו, המייפל, שמן הקוקוס, תמצית הווניל והמלח. 

3. עיבוד למרקם חלק
עבדו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. במידת הצורך, הוסיפו כף מים אחת בכל פעם עד שתגיעו למרקם הרצוי.

4. טועמים ומתקנים טעמים
אם תרצו יותר מתיקות, הוסיפו עוד מייפל או סוכר קוקוס לפי הטעם.

5. הגשה
העבירו את הממרח לכלי אטום ושמרו במקרר. הממרח יישמר היטב עד כשבוע.

ממרח העדשים והקקאו הוא תחליף מצוין לממרחי שוקולד מסורתיים, ומספק יתרונות תזונתיים כמו חלבון וסיבים מהעדשים – עם טעם מפתיע ומענג!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי