בריאות
בננה היא פרי בריא ועשיר בוויטמינים ומינרלים, אך אכילתה כארוחת בוקר בלעדית עשויה לא להיות הבחירה האופטימלית עבור כל אחד. הסיבה לכך קשורה בעיקר להרכב הסוכרים והחומציות שבה. הנה כמה סיבות מדוע כדאי לשקול לשלב את הבננה עם מזונות נוספים ולא לצרוך אותה לבדה בבוקר:
1. רמת סוכר גבוהה
בננה מכילה כמות גבוהה יחסית של סוכר טבעי (פרוקטוז). כאשר אוכלים אותה לבדה בבוקר, הסוכר מתפרק מהר יחסית ונספג בזרם הדם, דבר שעלול לגרום לעלייה חדה של רמות הסוכר בדם. עלייה כזו מובילה לעיתים גם לצניחה חדה לאחר מכן, מה שיכול לגרום לתחושת עייפות ורעב מוקדם יותר במהלך היום.
2. חומציות גבוהה
בננה מכילה חומצות טבעיות, שעלולות להשפיע על רמות החומציות בקיבה כשהיא נצרכת על קיבה ריקה. חומציות מוגברת עשויה לגרום לחלק מהאנשים לאי-נוחות בבטן או להחמיר תחושת צרבת.
3. חוסר בחלבונים ושומנים
ארוחה טובה ומאוזנת מכילה שילוב של פחמימות, חלבונים ושומנים, שמספקים אנרגיה מתמשכת ומעניקים תחושת שובע. בננה לבדה מכילה בעיקר פחמימות, כך שהיא לא מספקת תחושת שובע לאורך זמן כמו שילוב של מזונות אחרים בארוחת הבוקר.
כדי להפיק את היתרונות של הבננה מבלי לפגוע באיזון האנרגטי בבוקר, מומלץ לשלב אותה עם מזונות אחרים: אפשר להוסיף בננה ליוגורט, שיבולת שועל או דייסה, ולהוסיף מעט אגוזים או זרעים. כך תזכו לארוחה מזינה יותר שתשאיר אתכם ערניים ושבעים לאורך זמן.
תיקון הנפטרים הגדול בעולם עומד להתחיל! העבירו עכשיו את שמות יקיריכם ועשו להם נחת רוח לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו