למה לא כדאי להפריז באכילת פלפל חריף?
(TrotzOlga /shutterstock)

בריאות

למה לא כדאי להפריז באכילת פלפל חריף?

פלפל חריף יכול להוסיף טעם עז ומרענן למאכלים רבים, ויש לו גם יתרונות בריאותיים, אך צריכה מוגזמת שלו עלולה להוביל לתופעות לוואי לא נעימות ואף מזיקות
מנחם גלזר
הוספת תגובה
למה לא כדאי להפריז באכילת פלפל חריף?
(TrotzOlga /shutterstock)
אא

 הנה כמה סיבות מדוע כדאי לאכול פלפל חריף במתינות:
1. גירוי בקיבה ובמעיים
   החומר הפעיל בפלפלים חריפים, הנקרא קפסאיצין, גורם לתחושת החום והחריפות. צריכה מוגזמת של קפסאיצין עלולה לגרות את רירית הקיבה והמעיים, לגרום לתחושת אי-נוחות, צרבת ואף לדלקת בקיבה. אנשים הסובלים מריפלוקס או כיב קיבה יכולים לחוות החמרה בתסמינים לאחר אכילת פלפלים חריפים.

2. הגברת חומציות בקיבה
   אכילת כמויות גדולות של פלפלים חריפים עלולה לגרום להפרשת יתר של חומצה בקיבה, מה שיכול להוביל לתחושת בעירה או חומציות גבוהה במיוחד. עבור אנשים עם נטייה לצרבות, פלפל חריף עלול להיות גורם מעורר ולהחמיר את המצב.

3. גירוי בעור ובאזור הפנים
   מגע עם קפסאיצין עלול לגרום לגירוי, עקצוץ ואפילו תחושת צריבה בעור, בעיניים ובאף. כאשר נוגעים בפלפל חריף ולאחר מכן נוגעים בעיניים, באף או בפה, עלולה להיווצר תחושת אי-נוחות קשה מאוד. זה נכון במיוחד כאשר משתמשים בכמויות גדולות של פלפל חריף בבישול או הכנה של מזון.

4. השפעה על מערכת העיכול
   אכילת פלפלים חריפים בכמות גבוהה עלולה לגרום לגירוי במעיים ולהאיץ את תנועתיות מערכת העיכול, מה שעלול להוביל לשלשולים וכאבי בטן. אצל אנשים שרגישים לכך, הקפסאיצין עשוי לעודד תנועתיות יתר של המעיים.

5. השפעה על חוש הטעם
   צריכה מתמשכת ומוגזמת של פלפל חריף יכולה לגרום לעיתים להתרגלות של בלוטות הטעם לרמות גבוהות של קפסאיצין, מה שעלול להפחית את הרגישות לטעמים עדינים יותר. התוצאה היא צורך בהגברת כמות הפלפל החריף כדי לחוש בטעמים בצורה מספקת.

6. העלאת לחץ הדם ודופק הלב
   למרות שהקפסאיצין עצמו אינו מזיק ללב, הצריבה החזקה שהוא יוצר עלולה לגרום לשחרור הורמונים כמו אדרנלין, מה שמגביר את דופק הלב ולחץ הדם באופן זמני. עבור אנשים עם בעיות בלב או יתר לחץ דם, עדיף לצרוך פלפל חריף במתינות.

לסיכום, פלפל חריף הוא תוספת נהדרת במידה, אך חשוב להיזהר מצריכה מוגזמת שעלולה להוביל לתופעות לוואי כמו גירוי במערכת העיכול, צרבות וגירוי בעור.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי