מתכונים ואוכל
ספינג' / מירב מלכה
מצרכים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
2 כפות ערק
850-900 מל מים
רבע כוס שמן לעיטוף הבצק
אופן ההכנה:
בקערת להכניס על פי הסדר:
קמח, שמרים וסוכר.
לערבב ולהוסיף בהדרגה מים (את הערק לשפוך עם המים)
ולבסוף את המלח.
ללוש עד לקבלת בצק רך מאוד.
להכניס לבצק אוויר בלישה (הסבר: מכניסים את היד מתחת לבצק ומרימים אותה למעלה עם הבצק, כך יש לחזור על הפעולה מספר פעמים).
לשפוך מעט שמן על הבצק (רבע כוס) ולכסות עד להכפלת הנפח.
לאחר חצי שעה מורידים אוויר בעזרת לחיצה על הבצק מספר פעמים.
ולתת התפחה נוספת של חצי שעה.
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לכדורים, חורצים חור במרכז ומעבירים לסיר הטיגון.
לטגן על להבה בינונית.
בסיום הטיגון להכניס לקערה מלאה בסוכר או לזגג מעל דבש.
בתיאבון