קוגל בשבת, מי לא אוהב?
צילום: מירב מלכה

מתכונים ואוכל

קוגל בשבת, מי לא אוהב?

בחלק מבתי הכנסיות יש מנהג להגיש קוגל בשבת בבוקר. רוצים להביא את הטעם המופלא אליכם הביתה? מירב מלכה מגישה לנו מתכון נפלא 
מירב מלכה
הוספת תגובה
קוגל בשבת, מי לא אוהב?
צילום: מירב מלכה
אא

קוגל אטריות/מירב מלכה

בסיר עמוק לקרמל סוכר ושמן.
כוס שמן 
כוס סוכר
על להבה בינונית.
בהתחלה זה גושים. לא להילחץ, כשזה הופך לנוזל (כדאי לעבור ללהבה נמוכה)
להכניס פנימה חבילת אטריות דקות ובו זמנית להוסיף 700 מל מים רותחים (זהירות זה קופץ).
לבשל עד לריכוך האטריות וצמצום הנוזלים.
ולתבל -
1 כוס סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 כף פלפל שחור
לערבב ולהניח בצד למשך 20 דקות.
לאחר צינון האטריות להוסיף 
3 ביצים ולערבב היטב.
לשפוך ל-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה קוטר 22.
ולהכניס לאפיה על 180 מעלות למשך 30 דקות.
רבע שעה ראשונה לכסות את התבנית בניר אלומיניום ולאחר מכן להמשיך לאפות ללא כיסוי.
להגיש חם.
בהצלחה

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי