רוצים לשמור על בריאות? קחו זרעי צ'יה 
(Chia seeds/shutterstock)

בריאות

רוצים לשמור על בריאות? קחו זרעי צ'יה 

זרעי צ'יה הם זרעים בריאים במיוחד שהפכו בשנים האחרונות לפופולריים במיוחד הודות למקרם המעניין שלהם, ולטעם שהם מוסיפים למזון שלנו. הנה כמה תכונות בולטות שלהם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
רוצים לשמור על בריאות? קחו זרעי צ'יה 
(Chia seeds/shutterstock)
אא

1. עשירים בנוגדי חמצון
   זרעי צ'יה מכילים נוגדי חמצון רבים שמסייעים להילחם ברדיקלים חופשיים, ומאטים את תהליך ההזדקנות של התאים. הם עוזרים לשמור על עור בריא ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.

2. מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3
   זרעי צ'יה עשירים באומגה 3, חומצת שומן חיונית המשפרת את בריאות הלב, מסייעת להפחתת דלקות ומחזקת את תפקוד המוח.

3. תומכים בבריאות מערכת העיכול
   בזכות הסיבים התזונתיים הרבים, זרעי צ'יה תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, מסייעים במניעת עצירות ומשפרים את ספיגת המזון במערכת העיכול.

4. תחושת שובע ותמיכה בירידה במשקל
   הסיבים בזרעי צ'יה סופחים נוזלים והופכים לג'ל במערכת העיכול, מה שיוצר תחושת שובע ממושכת ומפחית את הצורך בנשנושים. לכן, הם יכולים לסייע בניהול המשקל.

5. שיפור בריאות הלב
   זרעי צ'יה מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול "הרע" (LDL) ובשמירה על איזון ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים, מה שתורם לבריאות הלב וכלי הדם.
 6. תמיכה באיזון רמות הסוכר בדם
   הסיבים בזרעי צ'יה מאטים את ספיגת הסוכר בדם, מה שעוזר לשמור על רמות סוכר יציבות ומפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2. הם מסייעים במיוחד בשמירה על רמות סוכר תקינות לאחר הארוחות.

7. עשירים בחלבון מן הצומח
   זרעי צ'יה הם מקור מצוין לחלבון צמחי, מה שהופך אותם לתוספת טובה במיוחד בתזונה טבעונית או צמחונית. הם מספקים חומצות אמינו חיוניות החיוניות לבניית רקמות ותאי גוף.

8. תורמים לבריאות העצמות
   זרעי צ'יה מכילים סידן, מגנזיום וזרחן – מינרלים חשובים לשמירה על צפיפות העצם ולחיזוק העצמות. זה הופך אותם לאופציה מצוינת עבור אלו שאינם צורכים מוצרי חלב.

9. שיפור הביצועים הגופניים

   הזרעים מספקים אנרגיה מתמשכת בזכות השילוב של חלבונים, שומנים בריאים ופחמימות מורכבות, ולכן הם מתאימים מאוד לאנשים שעוסקים בפעילות גופנית.

10. גמישות בשימוש הקולינרי
   זרעי צ'יה הם קלים לשילוב במגוון מאכלים: שייקים, דייסות, יוגורט, סלטים ומאפים. הם סופגים נוזלים ויוצרים מרקם ג'לטיני, כך שניתן להשתמש בהם גם להכנת פודינגים בריאים וללא מאמץ רב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי