מרק דגים טעים? יש דבר כזה, והוא כאן ממש 
(hlphoto/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מרק דגים טעים? יש דבר כזה, והוא כאן ממש 

אם עוד לא ניסיתם מרק מדגים, אל תגידו שלא אמרנו לכם כמה זה טעים: 20 דקות הכנה בלבד, ויש לכם מנה לתפארת שמתאימה במיוחד לחורף 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מרק דגים טעים? יש דבר כזה, והוא כאן ממש 
(hlphoto/shutterstock)
אא

מרכיבים:
- 1 ק"ג פילה דג (מוסר, בורי או כל דג לבן אחר), חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3-4 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
- 2 גזרים, פרוסים
- 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (או קופסת עגבניות מרוסקות)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כף כמון
- 1 כף כוסברה טחונה (אופציונלי)
- 1 כף סוכר (לאיזון החמיצות)
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 6 כוסות מים או ציר ירקות
- חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) לקישוט


1. הכנת הבסיס: חממו שמן זית בסיר גדול על חום בינוני-גבוה. הוסיפו את הבצל וטגנו עד להזהבה קלה. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד דקה.

2. הוספת הירקות: הוסיפו את הפלפלים והגזרים וערבבו. המשיכו לטגן כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

3. תיבול ועגבניות: הוסיפו את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, הכוסברה הטחונה, הסוכר, המלח והפלפל. ערבבו היטב ותנו לתערובת להיטגן 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

4. הוספת הנוזלים: הוסיפו את המים (או ציר הירקות) והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה ובשלו את המרק על חום נמוך-בינוני במשך 20-25 דקות, עד שהירקות רכים.

5. הוספת הדג: הוסיפו את קוביות הדג בעדינות למרק והמשיכו לבשל במשך כ-10 דקות, עד שהדג מבושל אך עדיין עסיסי ורך.

6. תיבול סופי: סחטו את מיץ הלימון לתוך המרק, טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.

7. הגשה: הגישו את המרק חם, כשהוא מקושט בכוסברה קצוצה טרייה (או פטרוזיליה).


בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי