דג ברוטב מתוק הוא המצאת המאה 
(Anna Shepulova/shutterstock)

מתכונים ואוכל

דג ברוטב מתוק הוא המצאת המאה 

אוהבים אוכל מתוק? אם עוף מתוק עושה לכם את זה, אתם חייבים לנסות את אותה הגרסה גם על דג. הנאה מובטחת 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
דג ברוטב מתוק הוא המצאת המאה 
(Anna Shepulova/shutterstock)
אא

להלן מתכון לדג ברוטב מתוק עם טעמים מאוזנים של מתיקות ועדינות, שמתאים מאוד לדגים כמו סלמון, בורי או מושט.

מרכיבים:
- 4 נתחי פילה דג (סלמון, בורי, מושט או כל דג אחר שאוהבים)
- 3 כפות שמן זית

לרוטב:
- 1/4 כוס סילאן (או דבש למי שאוהב)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב טריאקי (אופציונלי)
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק (אופציונלי להוספת חריפות מתונה)
- 2 כפות חומץ בלסמי או חומץ רגיל
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 3-4 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד (אופציונלי)
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לקישוט:
- בצל ירוק קצוץ דק
- שומשום קלוי

הוראות הכנה:

1. חימום התנור: חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס והניחו את נתחי הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב – סילאן, רוטב סויה, רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי מתוק, חומץ בלסמי, חרדל, שום, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. ערבבו היטב עד שהרוטב חלק ואחיד.

3. מריחת הרוטב על הדג: מרחו בעדינות את הרוטב על נתחי הדג מכל הצדדים. שמרו חלק מהרוטב להגשה.

4. אפייה: הכניסו את נתחי הדג לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, או עד שהדג מתבשל והרוטב הופך לסמיך ומבריק. אם אוהבים שהדג מעט חרוך, ניתן להפעיל את פונקציית הגריל לדקה-שתיים בסוף האפייה, אך יש להיזהר שלא לייבש את הדג.

5. הגשה: הוציאו את הדג מהתנור, הברישו בעוד מעט מהרוטב שנשמר בצד, וקשטו בבצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.

הצעות הגשה:
ניתן להגיש את הדג על מצע של אורז לבן, קינואה או ירקות מאודים, לצד סלט רענן.

בתיאבון!

להמשך קריאה

תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
דגמתכונים
שידור חי