טעים: דג טונה ברוטב אלף האיים 
(stockcreations/shutterstock)

מתכונים ואוכל

טעים: דג טונה ברוטב אלף האיים 

אם הדגים הרגילים כבר התחילו לשעמם אתכם, אתם מוזמנים לנסות את מתכון הדגים המיוחד הזה, שכולל בתוכו רוטב אלף האיים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
טעים: דג טונה ברוטב אלף האיים 
(stockcreations/shutterstock)
אא

הנה מתכון פשוט וטעים להכנת סטייק טונה ברוטב אלף האיים, ועוד כמה רעיונות לרטבים נוספים שיתאימו לסטייק טונה:

מרכיבים לסטייק טונה:- 2 נתחי סטייק טונה טריים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מרכיבים לרוטב אלף האיים:
- 1/4 כוס מיונז
- 1 כף קטשופ
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית חרדל
- 1 מלפפון חמוץ קטן קצוץ דק
- 1/2 כף חומץ (רצוי חומץ תפוחים או חומץ בן יין)
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסטייקים: מחממים מחבת גריל עם שמן זית. מתבלים את נתחי הטונה במלח ופלפל משני הצדדים.
   
2. צורבים את הסטייקים: מניחים את הסטייקים על המחבת וצורבים כל צד למשך 1-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. לסטייק טונה צרוב היטב מבחוץ אך מעט נא מבפנים, מספיק לצרוב כל צד למשך 1-1.5 דקות.

3. מכינים את רוטב אלף האיים: מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב – מיונז, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, חרדל, מלפפון חמוץ, חומץ, מלח ופלפל – עד שהתערובת אחידה.

4. הגשה: מניחים את סטייקי הטונה על צלחת ומזליפים מעליהם את רוטב אלף האיים, או מגישים את הרוטב בצד לטבילה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מתכוניםדג
שידור חי