בריאות
אכילת ירקות קפואים ללא בישול אינה מזיקה לרוב האנשים, אך היא עשויה לגרום לתגובות שונות בגוף, תלוי בירק ובמצבו. ירקות קפואים שומרים על מרבית הערכים התזונתיים שלהם, אך ישנם כמה דברים שכדאי לדעת על תהליך ההקפאה, הבטיחות, וההשפעות על העיכול:
ירקות מסוימים (כמו ברוקולי, כרובית או אפונה) מכילים סיבים תזונתיים שאינם מתרככים ללא בישול. מערכת העיכול עלולה להתקשות לעבד אותם כשהם נאכלים קפואים. תוצאה בגוף:תחושת נפיחות או גזים, במיוחד אם אתם רגישים לסיבים או לתרכובות כמו סולפוראפן, הנמצאות בירקות ממשפחת המצליבים.עיכול איטי יותר לעומת ירקות מבושלים.אם הירקות לא עברו בלנצ'ינג כראוי, קיים סיכון לחשיפה לחיידקים כמו Listeria, שיכולים לשרוד בתנאי הקפאה. אכילה ללא בישול מגבירה את הסיכון הזה, במיוחד לאנשים עם מערכת חיסונית חלשה (כגון נשים בהריון, קשישים, או אנשים עם מחלות כרוניות).