לא רק לבריאות העיניים: כל הסיבות לאכול יותר אפרסמון 
(New Africa/shutterstock)

בריאות

לא רק לבריאות העיניים: כל הסיבות לאכול יותר אפרסמון 

הפרי של החורף כבר כאן, וגם אתם מוכרחים להכיר את היתרונות הבריאים שלו: נעים מאוד, אפרסמון 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
לא רק לבריאות העיניים: כל הסיבות לאכול יותר אפרסמון 
(New Africa/shutterstock)
אא

אפרסמונים הם פירות מתוקים וטעימים, בעלי ערכים תזונתיים רבים ויתרונות בריאותיים חשובים. מלבד תרומתם הידועה לבריאות העיניים (בדומה לגזר, שאף הוא כתום) הנה כמה מהיתרונות הנוספים הבולטים שלהם:

1. עשירים בנוגדי חמצון:
אפרסמונים מכילים נוגדי חמצון כמו בטא-קרוטן, ויטמין C, וטאנינים, המסייעים לגוף להילחם בנזקי רדיקלים חופשיים. זה תורם למניעת מחלות כרוניות, חיזוק המערכת החיסונית, ושמירה על עור בריא.

2. תמיכה בעיכול:
הפרי עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים לשיפור פעילות מערכת העיכול, מניעת עצירות, ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן. הוא מתאים במיוחד כחלק מתפריט לאיזון משקל.

3. שיפור בריאות הלב:
אפרסמונים מכילים אשלגן ונוגדי חמצון המפחיתים דלקת ומסייעים באיזון לחץ הדם. הם גם עשויים לסייע בהורדת רמות כולסטרול רע (LDL), ובכך לתרום לבריאות כלי הדם והלב.

4. תמיכה בבריאות העיניים:
הבטא-קרוטן, שמעניק לאפרסמון את צבעו הכתום, הופך בגוף לויטמין A, החיוני לשמירה על ראייה תקינה ובריאות העיניים.

5. מתאים לאנשים עם סוכרת:
למרות מתיקותו, האפרסמון מכיל סוכרים טבעיים המשתחררים לאט בדם, יחד עם סיבים שממתנים עליות חדות ברמת הסוכר.

לסיכום אפרסמונים הם פרי מזין, טעים ורב-תועלת, שניתן לשלב בתפריט יומי כדי לשפר את הבריאות הכללית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי