מתכונים ואוכל
טופו הוא מזון בסיסי במטבחים רבים ברחבי העולם, במיוחד במטבח האסייתי, והוא זוכה לפופולריות רבה גם בקרב מי שמחפשים חלופות צמחוניות או טבעוניות לחלבון מן החי. מדובר במוצר שמיוצר מפולי סויה, ויש לו ערך תזונתי גבוה לצד גמישות קולינרית.
איך מכינים טופו?תהליך הכנת הטופו דומה לייצור גבינה:פולי סויה מושרים ומטוחנים למרקם חלק, ואז מבושלים ליצירת "חלב סויה".חלב הסויה עובר תהליך גיבון שבו מוסיפים חומר מקריש כמו סידן סולפט או ניגארי (מלח מינרלי).הגבן שנוצר נסחט ומעוצב לצורה הרצויה, לרוב קובייה מוצקה, שהיא הטופו המוכר לנו.
מוקפץ ירקות עם טופו
חותכים טופו לקוביות ומטגנים בשמן עד שהוא זהוב. מוציאים מהמחבת. באותו מחבת מקפיצים ירקות כמו גזר, פלפלים וברוקולי. מוסיפים רוטב סויה, מעט שמן שומשום וג'ינג'ר מגורד. מערבבים את הטופו עם הירקות ומגישים עם אורז.
שקשוקה טופו
מפוררים טופו רך למחבת עם בצל ושום מטוגנים. מוסיפים עגבניות מרוסקות, פפריקה, כמון ומעט מלח. מבשלים כמה דקות עד שהטופו סופג את הטעמים. מגישים עם לחם טרי.
טופו אפוי במרינדה
מערבבים רוטב סויה, שמן זית, שום כתוש ומעט דבש או סירופ מייפל. חותכים טופו לפרוסות, משרים במרינדה ל-20 דקות. אופים בתנור בחום 200 מעלות כ-15 דקות עד שהטופו זהוב וקריספי. מגישים כתוספת לסלט או אורז.