מתכונים ואוכל
טיפים כלליים
בחרו ביצים בגודל L. ביצים בנות שבוע עד שבועיים מתאימות יותר לבישול, מכיוון שהן מתקלפות בקלות רבה יותר. הוספת מלח וחומץ למי הבישול יכולה למנוע מהחלבון לזלוג מהקליפה במקרה שהביצה נסדקת במהלך הבישול.
שלבי הבישול
1. הרתחת המים: מלאו סיר במים והביאו אותם לרתיחה על חום גבוה.
2. הכנסת הביצים: בעזרת כף, הכניסו את הביצים בעדינות למים הרותחים. חשוב שהמים ימשיכו לרתוח, אך לא ברתיחה חזקה מדי.
3. זמן הבישול:
- ביצה רכה: 3-5 דקות לאחר הכנסת הביצים. החלמון יהיה נוזלי וחלבון רך.
- ביצה חצי קשה: 7-8 דקות. החלבון יהיה מוצק והחלמון יציב אך עדיין רך במרכז.
- ביצה קשה: 10-12 דקות. החלבון והחלמון יהיו מוצקים לחלוטין.
4. קירור מיידי: לאחר תום זמן הבישול, העבירו את הביצים לקערת מים קרים למשך דקה לפחות. זה עוצר את תהליך הבישול ומסייע בקילוף.
טיפים לקילוף
טפחו על הביצה: לפני הקילוף, טפחו בעדינות על השולחן וגלגלו את הביצה כדי לשחרר את הקליפה. השתמשו במים קרים: קילוף ביצים לאחר שהן היו במים קרים עוזר להקל על התהליך.
באמצעות שלבים אלה תוכלו להכין ביצים מושלמות בכל פעם!