מה זה בכלל טפיוקה, ומה אפשר להכין מזה?
(Moving Moment/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מה זה בכלל טפיוקה, ומה אפשר להכין מזה?

טפיוקה הוא חומר עמילני שמשווק בצורה של גרגירים מעניינים. איך ניתן להשתמש בהם? הנה כמה רעיונות  
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מה זה בכלל טפיוקה, ומה אפשר להכין מזה?
(Moving Moment/shutterstock)
אא

1. פודינג טפיוקה
ניתן להכין פודינג טפיוקה על ידי בישול הגרגירים עם חלב קוקוס או חלב רגיל, סוכר ותמציות טעם כמו וניל. התוצאה היא קינוח קליל ומרענן.

2. קינוח בטעמים שונים
אפשר להכין קינוחים בטעמים שונים, כמו קינוח טפיוקה בטעם קפה או עם פירות טריים. פשוט מוסיפים את הטעמים הרצויים במהלך הבישול.

3. מרק טפיוקה
ניתן להשתמש בטפיוקה להכנת מרק סמיך ומפנק. מבשלים את הגרגירים עם מרק עוף או ירקות, מה שנותן למרק מרקם ייחודי.

4. קישוטים לקינוחים
גרגירי טפיוקה יכולים לשמש כקישוטים לקינוחים שונים. אפשר להניח אותם על עוגות, גלידות או פירות חתוכים כדי להוסיף צבע ומרקם.

5. שימושים אסייתיים
בטפיוקה יש שימושים רבים במטבח האסייתי, כמו הכנת בובּה (כדורי טפיוקה) למשקה טעים, או כמרכיב במאכלים כמו סלטים ואורז מתוק.

באמצעות רעיונות אלה, אפשר לנצל את גרגירי הטפיוקה בדרכים יצירתיות ומגוונות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי