מתכונים ואוכל
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח טפיוקה
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 כוס מים חמים
- 4 ליטר מים לבישול
- תה שחור או תה ארל גריי (למילוי)
- חלב (למילוי)
- קרח (למילוי)
אופן הכנה:
1. הכנת כדורי הבובּה:
- בסיר עם תחתית עבה, מערבבים את המים החמים עם הסוכר החום עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מוסיפים את קמח הטפיוקה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
- מחממים את התערובת על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה והופכת לגוש אחיד במרקם של בצק רך.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ולשים אותו במשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק ודביק מעט.
2. יצירת הכדורים:
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. עובדים על חלק אחד בכל פעם ומשאירים את השאר מכוסים.
- מגלגלים כל חלק לנחשים ארוכים וחותכים לחתיכות קטנות. מגלגלים כל חתיכה לכדור קטן.
- מניחים את הכדורים המוכנים על מגש מקומח בשכבה אחת.
3. ייבוש הכדורים:
- נותנים לכדורים להתייבש בטמפרטורת החדר למשך כשעה. במהלך הייבוש, מגלגלים אותם קלות כדי לשמור על צורתם.
4. בישול הכדורים:
- מרתיחים בסיר גדול 4 ליטר מים.
- מסננים את כדורי הבובּה מעודפי קמח ומכניסים למים הרותחים. מבשלים במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות, לאחר מכן מעבירים את הכדורים לקערה עם מי קרח.
5. הגשה:
- מכינים תה שחור או תה ארל גריי ומשרים בו שקיות תה במים חמים במשך כ-5 דקות.
- בכוס גבוהה שמים 2-3 כפות כדורי בובּה מבושלים, אם רוצים מוסיפים קרח.
- מוזגים מעל את תמצית התה ומוסיפים חלב לפי הטעם.
- מערבבים ושותים בעזרת קשית עבה.
בתיאבון!