לא תאמינו ממה עשוי המשקה היפני הזה 
(gowithstock/shutterstock)

מתכונים ואוכל

לא תאמינו ממה עשוי המשקה היפני הזה 

בובה הוא משקה יפני מיוחד שאותו מכינים מקמח מיוחד לא פחות בשם טפיוקה. איך מכינים אותו? לפניכם כל השלבים 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
לא תאמינו ממה עשוי המשקה היפני הזה 
(gowithstock/shutterstock)
אא

מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח טפיוקה
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 כוס מים חמים
- 4 ליטר מים לבישול
- תה שחור או תה ארל גריי (למילוי)
- חלב (למילוי)
- קרח (למילוי)

אופן הכנה:

1. הכנת כדורי הבובּה:
   - בסיר עם תחתית עבה, מערבבים את המים החמים עם הסוכר החום עד שהסוכר נמס לחלוטין.
   - מוסיפים את קמח הטפיוקה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
   - מחממים את התערובת על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה והופכת לגוש אחיד במרקם של בצק רך.
   - מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ולשים אותו במשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק ודביק מעט.

2. יצירת הכדורים:
   - מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. עובדים על חלק אחד בכל פעם ומשאירים את השאר מכוסים.
   - מגלגלים כל חלק לנחשים ארוכים וחותכים לחתיכות קטנות. מגלגלים כל חתיכה לכדור קטן.
   - מניחים את הכדורים המוכנים על מגש מקומח בשכבה אחת.

3. ייבוש הכדורים:
   - נותנים לכדורים להתייבש בטמפרטורת החדר למשך כשעה. במהלך הייבוש, מגלגלים אותם קלות כדי לשמור על צורתם.

4. בישול הכדורים:
   - מרתיחים בסיר גדול 4 ליטר מים.
   - מסננים את כדורי הבובּה מעודפי קמח ומכניסים למים הרותחים. מבשלים במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
   - מכבים את האש וממתינים 5 דקות, לאחר מכן מעבירים את הכדורים לקערה עם מי קרח.

5. הגשה:
   - מכינים תה שחור או תה ארל גריי ומשרים בו שקיות תה במים חמים במשך כ-5 דקות.
   - בכוס גבוהה שמים 2-3 כפות כדורי בובּה מבושלים, אם רוצים מוסיפים קרח.
   - מוזגים מעל את תמצית התה ומוסיפים חלב לפי הטעם.
   - מערבבים ושותים בעזרת קשית עבה.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי