מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 200 גרם קמח שקדים
- 2 ביצים
- 150 גרם יוגורט יווני (או יוגורט סויה לגרסה פרווה)
- כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפות גרעיני חמנייה
- 2 כפות שומשום
- עשבי תיבול קצוצים (כמו אורגנו, בזיליקום או טימין)
הוראות הכנה:
1. חימום התנור:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית מאפינס או תבנית רגילה.
2. ערבוב החומרים:
בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים, מלח ואבקת האפייה. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם היוגורט.
3. שילוב המרכיבים:
מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד.
4. הוספת התוספות:
מוסיפים את גרעיני החמנייה, השומשום ועשבי התיבול ומערבבים שוב.
5. אפייה:
מניחים כדורי בצק בתבנית ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות ויציבות למגע.
6. קירור והגשה:
מצננים את הלחמניות על רשת לפני ההגשה. ניתן להגיש עם חמאה, גבינות או כל תוספת אהובה.