מתכון לעוגת וניל
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לעוגת וניל חלומית  

רוצים להפתיע את האורחים עם קינוח שווה? קבלו מתכון לעוגת וניל קלאסית: רכה, עדינה ומושלמת לכל אירוע

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לעוגת וניל
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)
אא

מרכיבים:  
2 כוסות קמח לבן מנופה  
1 כוס סוכר  
1 שקית אבקת אפייה  
1/2 כפית מלח  
1/2 כוס חמאה רכה (100 גרם)  
3 ביצים בגודל L  
1 כוס חלב  
2 כפיות תמצית וניל איכותית  

אופן ההכנה:  
חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית עגולה או מלבנית בגודל בינוני, משומנת קלות ומרופדת בנייר אפייה.  
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.  
בקערה נפרדת, הקציפו את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.  
הוסיפו את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב מתמיד עד שהן נטמעות בתערובת.  
הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו היטב.  
הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח והחלב לתערובת החמאה והסוכר, לסירוגין, תוך ערבוב מתמיד. התחילו וסיימו עם הקמח.  
מזגו את הבלילה לתבנית והחליקו את החלק העליון בעזרת מרית.  
אפו במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.  
הוציאו את העוגה מהתנור וצננו אותה לחלוטין לפני ההגשה או הוספת קישוטים.  

טיפ:  
לשדרוג, ניתן להוסיף ציפוי של קרם וניל או לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.  
זו עוגת וניל קלאסית ורכה שתתאים לכל אירוע או כקינוח פשוט ומפנק. 
בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי