מתכון לפאי תפוחים אמריקאי
(צילום: Tanveer Anjum Towsif/shutterstock)

מתכונים ואוכל

פאי תפוחים אמריקאי שכל אחד ישמח לטעום 

פאי תפוחים הוא קינוח קלאסי ואהוב בארצות הברית, המשלב טעמים מתוקים עם מרקם פריך. הנה מתכון פשוט להכנה שלו 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לפאי תפוחים אמריקאי
(צילום: Tanveer Anjum Towsif/shutterstock)
אא

מרכיבים:

לבצק:
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 2-4 כפות מים קרים

למלית:
- 6 תפוחי עץ (זני גרני סמית' או פוג'י), קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס קמח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
- 2 כפות מיץ לימון
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק:
   - במעבד מזון, שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
   - מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהתערובת מתפוררת.
   - מוסיפים את הביצה ומעט מים קרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
   - משטחים את הבצק לדיסק עבה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לפחות שעה.

2. הכנת המלית:
   - בקערה גדולה, מערבבים את התפוחים עם הסוכר החום, הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ומיץ הלימון עד שהתפוחים מצופים היטב בתערובת.

3. הרכבת הפאי:
   - מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
   - מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-0.5 ס"מ ומניחים בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
   - דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות.
   - ממלאים את הבצק בתערובת התפוחים ומפזרים מעל את קוביות החמאה.

4. אופים:
   - אופים במשך 15 דקות בחום גבוה ולאחר מכן מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 40-45 דקות עד שהפאי מזהיב והתפוחים רכים.
   - מצננים מעט לפני ההגשה.

הגשה:

מומלץ להגיש את הפאי חם עם כדור גלידה וניל או קצפת. בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי