תפוחי אדמה מבושלים בסגנון טורקי
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)

מתכונים ואוכל

תפוחי אדמה מבושלים בסגנון טורקי 

תפוחי אדמה מבושלים בסגנון טורקי הם תוספת טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה לכל ארוחה. המתכון הבא מציע שילוב של טעמים עשירים עם תיבול קל, שמביא את המנה לרמה קולינרית גבוהה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
תפוחי אדמה מבושלים בסגנון טורקי
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)
אא

מרכיבים:

- 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 3-4 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה-כפית סומאק
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כוס מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

אופן ההכנה:

1. בישול תפוחי האדמה: בסיר גדול, מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-10 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפוררים. מסננים ומניחים בצד.

2. טיגון הבצל והשום: בסיר רחב או במחבת עמוקה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב ורך (כ-5 דקות). לאחר מכן, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.

3. תיבול: מוסיפים את הפפריקה, הסומאק, הכמון והכורכום לבצל והשום, ומערבבים היטב כדי לשחרר את הטעמים.

4. הוספת תפוחי האדמה: מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים לסיר ומערבבים בעדינות כדי לצפות אותם בתערובת התיבול. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5. בישול נוסף: מוסיפים חצי כוס מים לסיר, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהתפוחי אדמה סופגים את הטעמים והמים מתאדים.

6. הגשה: מעבירים את תפוחי האדמה לקערת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

טיפים:

- ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישוא כדי לגוון את המנה.
- המנה מתאימה כתוספת לצד בשר או דגים, או כנשנוש קל בפני עצמו.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי