מתכון לדג בסגנון אסיאתי
(צילום: gowithstock/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לדג בסגנון אסיאתי

דג בסגנון אסיאתי הוא מנה קלילה וטעימה, המשלבת טעמים עשירים ורוטב מתובל. המתכון הבא מציע הכנה פשוטה של דג לברק בתנור עם תיבול מרתק 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לדג בסגנון אסיאתי
(צילום: gowithstock/shutterstock)
אא

מרכיבים:

- 1 דג לברק שלם (או דג אחר לפי בחירה)
- 60 גרם ג'ינג'ר, חתוך לרצועות דקות
- 60 גרם בצל סגול, חצוי ופרוס דק
- 60 גרם צ'ילי אדום, חתוך לרצועות
- 5 עגבניות קלופות, מנוקות מזרעים וקצוצות
- צרור כוסברה מפורק לעלים

לרוטב:
- 20 גרם בזיליקום
- 200 גרם סויה
- 60 גרם שמן שומשום
- 100 גרם ג'ינג'ר
- 200 גרם מיץ לימון
- 1 צ'ילי אדום
- 500 גרם סוכר
- 500 גרם מים
- 40 גרם קורנפלור
- 20 גרם למון גראס

אופן ההכנה

1. הכנת הרוטב: בבלנדר, טוחנים את כל רכיבי הרוטב (מלבד הקורנפלור) עד שהתערובת חלקה. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.

2. הוספת הקורנפלור: פותחים את הקורנפלור עם מעט מים כדי למנוע גושים, ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך. מבשלים ברתיחה עדינה עוד כ-5 דקות ומסננים.

3. הכנת הדג: מניחים את הג'ינג'ר, הבצל הסגול, הצ'ילי והעגבניות על הדג. יוצקים מעל את הרוטב שהכנתם וצולים בתנור שחומם ל-250 מעלות במשך כ-20 דקות.

4. הגשה: מגישים את הדג עם עלי כוסברה טריים מעל ואורז לבן בצד.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי