מתכונים ואוכל
סייטן הוא חלבון חיטה, המופק מעמילן הקמח ומשאיר את הגלוטן בלבד, מה שמקנה לו מרקם בשרי וגמיש. הסייטן נחשב לתחליף חלבון מצוין עבור טבעונים וצמחונים, בזכות תכולת החלבון הגבוהה שבו וטעמיו הנייטרליים שמאפשרים לספוג טעמים ולשמש במגוון מנות. הוא קל לעבודה ומיועד לאנשים שמחפשים אלטרנטיבה לבשר במנות כמו מוקפצים, תבשילים או צלייה.
- 200 גרם סייטן חתוך לקוביות או רצועות
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 פלפל אדום פרוס לרצועות
- 1 קישוא פרוס דק
- 1 גזר חתוך לגפרורים
- חופן פטריות פרוסות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף דבש או מייפל (לא חובה)
- שן שום כתושה
- חצי כף ג'ינג'ר מגורד
- חופן שומשום לקישוט
1. חממו מחבת גדולה או ווק על חום בינוני עם שמן השומשום.
2. הוסיפו את הסייטן וטגנו קלות עד להשחמה קלה.
3. הוסיפו את הירקות בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מתרככים אך נשארים פריכים.
4. ערבבו בקערה קטנה את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, הדבש, השום והג'ינג'ר. שפכו את הרוטב מעל הירקות והסייטן.
5. ערבבו היטב למשך 2-3 דקות, עד שכל המרכיבים עטופים ברוטב.
6. הגישו חם, עם שומשום מעל, לצד אורז או אטריות.
- 200 גרם סייטן פרוס דק
- כוס קמח
- כוס פירורי לחם (אפשר מתובלים)
- חצי כוס מים או תחליף חלב צמחי
- כפית פפריקה
- חצי כפית שום כתוש
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
1. הכינו שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם מים מעורבבים במעט מלח ותבלינים, ואחת עם פירורי לחם.
2. עטפו כל פרוסת סייטן בקמח, טבלו בתערובת המים, ולאחר מכן עטפו היטב בפירורי הלחם.
3. חממו שמן במחבת על חום בינוני וטגנו את פרוסות הסייטן עד להשחמה זהובה משני הצדדים.
4. הניחו על נייר סופג לספיגת עודפי שמן והגישו חם עם סלט טרי או תפוחי אדמה אפויים.
שני המתכונים קלים להכנה ומשלבים את המרקם הנהדר של סייטן עם טעמים עשירים ומגוונים.