עוף מטוגן בקמח שכולם 'יעופו' עליו 
(צילום: Coolscene/shutterstock)

מתכונים ואוכל

עוף מטוגן בקמח שכולם 'יעופו' עליו 

אם אתם אוהבים עוף עם ציפוי קריספי, הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכון 'פציח' במיוחד, שאי אפשר לדלג עליו כשמארחים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
עוף מטוגן בקמח שכולם 'יעופו' עליו 
(צילום: Coolscene/shutterstock)
אא

מרכיבים:

1 ק"ג עוף (כנפיים, שוקיים או מיקס)
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס קורנפלור
1 ביצה
3 כוסות מים (או קצת פחות, תלוי בעקביות הבלילה)
1 כף מלח
1 כף סוכר
½ כף פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף כורכום (לא חובה)
1 כף אבקת מרק
1 כף אבקת שום
שמן לטיגון עמוק (כ-2 ליטר)

אופן הכנה:

ניקוי העוף 

שטפו היטב את חלקי העוף. אם אתם משתמשים בשוקיים או ירכיים, מומלץ לחרוץ בקטנה עד העצם בכמה מקומות כדי להאיץ את זמן הטיגון.

הכנת הבלילה

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הקורנפלור, המים, הביצה וכל התבלינים עד לקבלת בלילה דביקה ולא דלילה מדי. אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו מעט מים. אם היא דלילה מדי, הוסיפו קמח.

הכנת השמן

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן מגיע לטמפרטורה של כ-170 מעלות.

טיגון העוף

טובלים כל חתיכת עוף בבלילה, ואז מעבירים לקמח המתובל ומוודאים שהעוף מצופה מכל הצדדים. לאחר מכן, מחזירים את העוף לבלילה ושוב לקמח (דאבל דיפינג). זה יוצר ציפוי עבה ופריך.

מניחים את העוף בשמן החם ומטגנים עד שהציפוי מזהיב והעוף מבושל היטב (כ-10-15 דקות לכל צד). 

חשוב לא להעמיס את הסיר כדי שהשמן יישאר חם.

הגשה

מעבירים את העוף המוכן למסננת כדי להיפטר משמן עודף ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי