מתכונים ואוכל
1 ק"ג עוף (כנפיים, שוקיים או מיקס)
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס קורנפלור
1 ביצה
3 כוסות מים (או קצת פחות, תלוי בעקביות הבלילה)
1 כף מלח
1 כף סוכר
½ כף פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף כורכום (לא חובה)
1 כף אבקת מרק
1 כף אבקת שום
שמן לטיגון עמוק (כ-2 ליטר)
שטפו היטב את חלקי העוף. אם אתם משתמשים בשוקיים או ירכיים, מומלץ לחרוץ בקטנה עד העצם בכמה מקומות כדי להאיץ את זמן הטיגון.
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הקורנפלור, המים, הביצה וכל התבלינים עד לקבלת בלילה דביקה ולא דלילה מדי. אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו מעט מים. אם היא דלילה מדי, הוסיפו קמח.
מחממים שמן בסיר על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן מגיע לטמפרטורה של כ-170 מעלות.
טובלים כל חתיכת עוף בבלילה, ואז מעבירים לקמח המתובל ומוודאים שהעוף מצופה מכל הצדדים. לאחר מכן, מחזירים את העוף לבלילה ושוב לקמח (דאבל דיפינג). זה יוצר ציפוי עבה ופריך.
מניחים את העוף בשמן החם ומטגנים עד שהציפוי מזהיב והעוף מבושל היטב (כ-10-15 דקות לכל צד).
חשוב לא להעמיס את הסיר כדי שהשמן יישאר חם.
מעבירים את העוף המוכן למסננת כדי להיפטר משמן עודף ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
בתיאבון!