בריאות
השקדים הם מהמאכלים המזינים ביותר בטבע, ומזה מאות שנים הם מהווים חלק מתפריטים מגוונים ברחבי העולם. בזכות הרכבם העשיר בוויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות וחלבון, השקדים מהווים מקור תזונתי נהדר המספק יתרונות בריאותיים מרשימים.
הנה סקירה של היתרונות הבריאותיים הבולטים שלהם:
שיפור בריאות הלב וכלי הדם - שקדים מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות, הנחשבות לבריאות ללב. צריכה מתונה של שומנים אלו עשויה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) ובהעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). בנוסף, השקדים עשירים בוויטמין E, שהוא נוגד חמצון המסייע בהגנה על כלי הדם ומפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
תמיכה במערכת העיכול - הסיבים התזונתיים שבשקדים תורמים לשיפור העיכול, ולקידום בריאות מערכת העיכול. צריכת שקדים יכולה לסייע בשמירה על תנועתיות מעיים תקינה ולמנוע בעיות כמו עצירות. יתרה מזאת, חיידקי המעי המועילים נהנים מהסיבים שבשקדים, מה שתורם לאיזון המיקרוביום במעי.
שמירה על בריאות העור והשיער - השקדים מכילים כמויות גבוהות של ויטמין E ונוגדי חמצון נוספים, המקדמים עור בריא ומגנים עליו מפני נזקי שמש ורדיקלים חופשיים. הם גם מקור מצוין לביוטין, ויטמין מקבוצת B, הידוע כתורם לבריאות השיער וחיזוק הציפורניים.
וויסות רמות הסוכר בדם - שקדים מהווים חטיף אידיאלי עבור אנשים המתמודדים עם סוכרת או מחפשים לשמור על רמות סוכר מאוזנות. השומנים והסיבים שבשקדים מסייעים להאט את קצב ספיגת הסוכר בדם, מה שמונע עליות חדות ברמות הסוכר לאחר ארוחה.ועם זאת, ישנן מספר השפעות שליליות אם צורכים את השקדים בכמות גדולה מדי.
1. עודף ויטמין E: שקדים מכילים כמות גבוהה של ויטמין E. צריכה מופרזת של ויטמין זה עלולה לגרום לדימומים בלתי מוסברים.
2. בעיות עיכול: הסיבים התזונתיים הרבים בשקדים עלולים לגרום לעצירות ונפיחות כאשר צורכים אותם בכמות גדולה מדי.
3. פגיעה בקרישת הדם: צריכת יתר של שקדים עשויה להשפיע על תפקודי קרישת הדם.
4. סיכון להרעלת ויטמינים: ויטמינים מסיסי שומן כמו E אינם מופרשים בקלות מהגוף, ועודף שלהם עלול לגרום להרעלה.
חשוב לציין כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ממליץ על צריכה של עד כ-42 גרם שקדים ליום (בערך 10 שקדים), כדי למנוע השפעות שליליות אלו.