5 יתרונות בריאותיים של גויאבה
(צילום: AI Asset Generator/shutterstock)

מתכונים ואוכל

5 יתרונות בריאותיים של גויאבה שאתם חייבים להכיר 

גויאבה: פרי עשיר בוויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, שמחזק את מערכת החיסון, משפר את העיכול, תומך בבריאות הלב ותורם למראה עור בריא
מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 יתרונות בריאותיים של גויאבה
(צילום: AI Asset Generator/shutterstock)
אא

עשירה בנוגדי חמצון וויטמין C - הגויאבה מכילה כמות גבוהה של ויטמין C – אפילו יותר מתפוזים. ויטמין זה תורם לחיזוק מערכת החיסון, מסייע במניעת דלקות ומגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.תומכת במערכת העיכול
פעילות מעיים תקינה ​- בזכות תכולת הסיבים הגבוהה שלה, הגויאבה מסייעת לשמירה על פעילות מעיים תקינה ומניעת עצירות. בנוסף, היא ידועה ביכולתה להרגיע בעיות עיכול ולהקל על כאבי בטן.

משפרת את בריאות הלב - גויאבה עשירה באשלגן ובסיבים תזונתיים המסייעים להורדת רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ושיפור זרימת הדם, מה שתורם לבריאות הלב וכלי הדם.

מאזנת את רמות הסוכר בדם - מחקרים מראים שגויאבה עשויה לעזור באיזון רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותה לפרי מומלץ עבור אנשים עם סוכרת או כאלה שרוצים למנוע תנודות חדות בסוכר.

משפרת את בריאות העור - בזכות תכולת הוויטמינים והנוגדי החמצון שלה, הגויאבה תורמת לשיפור מראה העור, מונעת הופעת קמטים מוקדמים ומסייעת בריפוי פצעונים או דלקות עור.

הגויאבה היא פרי מזין, טעים וזמין, שיכול לתרום רבות לבריאות הכללית כשהוא משולב בתפריט מאוזן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי