תכולת סוכר במזון
(צילום: Olesya Baron/shutterstock)

בריאות

הדרכים המתוחכמות של חברות המזון להסתיר מצרכנים את תכולת הסוכר

מוצרים בריאים "ללא סוכר"? תחשבו שוב. השיטות של חברות המזון להסתיר את תכולת הסוכר מהצרכנים
תומר כהן
הוספת תגובה
תכולת סוכר במזון
(צילום: Olesya Baron/shutterstock)
אא

חברות המזון משתמשות במגוון שיטות להסתיר את תכולת הסוכר במוצריהן, מה שעלול לבלבל את הצרכנים ולגרום להם לצרוך יותר סוכר ממה שהם מודעים אליו. 

שימוש בשמות אלטרנטיביים לסוכר 

חברות המזון משתמשות בשמות שונים ומגוונים לתיאור סוכר, מה שעשוי להקשות על הצרכנים לזהות את תכולת הסוכר. בין השמות הנפוצים בשימוש: 

סירופ תירס 

לתת שעורה 

סירופ גלוקוזה 

סירופ קקאו 

סירופ פרוקטוז 

דקסטרוז 

מלטודקסטרין 

סוכרוז 

הסתרת סוכר במוצרים "מופחתי סוכר" 

חברות המזון יוצרות מוצרים "מופחתי סוכר" שבהם הסוכר לא נעלם, אלא רק מוסתר. לדוגמה: הקטנת המנה של המוצר, מה שגורם לירידה בכמות הסוכר אבל לא באחוז הריכוז שלו. 

החלפת סוכר לבן בסוכרים מעובדים אחרים, כמו סירופ תירס או לתת שעורה, שנראים כאילו הם בריאים יותר אך בעצם משפיעים באותה צורה על רמות הסוכר בדם. 

שימוש בממתיקים סינטטיים 

חברות המזון משתמשות בממתיקים סינטטיים כמו סכרין, אספרטיים, סורביטול ומלטיטול, המופיעים על גבי האריזות כ"ללא סוכר". אלו ממתיקים ללא קלוריות, אך מחקרים מצביעים על כך שהם עלולים לגרום להפרעות נוירולוגיות ומטבוליות, ואף להשמנה ולסיכון מוגבר לסוכרת. 

הסתרת סוכר במוצרים "ללא סוכר" 

במוצרים שמכונים "ללא סוכר", לעיתים קרובות מוסיפים סוכרים סינטטיים. אף על פי שאלו לא מכילים סוכר מעובד, הם עדיין מתוקים ויכולים להשפיע על הגוף באופן דומה לסוכר הרגיל. 

הסתרת סוכר במוצרים מלוחים 

סוכר לא רק נמצא במוצרים מתוקים, אלא גם במוצרים מלוחים רבים. לדוגמה: לחם, קרקרים, חטיפים, נקניקים, שניצלים קפואים, מטבלים ורטבים, וסלטים מוכנים. הסוכר במוצרים אלו עשוי להיות מוסתר מאחורי שמות אלטרנטיביים. 

מוצרים "בריאים" עם סוכר 

חברות המזון גם משתמשות בתדמית "בריא" כדי למכור מוצרים שמכילים סוכר. מוצרים כמו מעדני חלב, יוגורטים, דגני בוקר, שוקו, וקטשופ, לעיתים קרובות מכילים כמויות גדולות של סוכר, אף על פי שהם מוצגים כבריאים. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מזוןסוכר
שידור חי