מתכון ללימון כבוש
(צילום: Lyudmila Mikhailovskaya/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון ללימון כבוש במינימום מאמץ 

לימון כבוש הוא תוספת נהדרת שמוסיפה טעם ייחודי למגוון מנות. המתכון הבא קל מאוד להכנה ודורש מינימום מאמץ
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון ללימון כבוש
(צילום: Lyudmila Mikhailovskaya/shutterstock)
אא

מצרכים:
- 2-3 לימונים (תלוי בגודל הלימון והצנצנת)
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות פפריקה מתוקה (או לפי הטעם)
- כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
- שן שום (קצוצה או שלמה)
- שמן זית
- מיץ מלימון טרי (לפי הצורך)

הוראות הכנה:

1. ניקוי הלימונים: שטפו היטב את הלימונים במים וסבון כדי להסיר לכלוך או חומרי הדברה.

2. חיתוך הלימונים: הסירו את הקצוות של הלימונים וחתכו אותם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. הוציאו את הגרעינים.

3. הכנת תערובת המלח: בקערה, ערבבו את המלח עם הפפריקה והצ'ילי הגרוס עד שהתערובת אחידה.

4. מילוי הצנצנת: קחו צנצנת מעוקרת והניחו בתוכה שכבות של פרוסות לימון, כאשר כל שכבת לימון מצופה בתערובת המלח. הוסיפו את שן השום בין השכבות.

5. הוספת נוזלים: סחטו לתוך הצנצנת מיץ מלימון טרי עד שהלימונים מכוסים בנוזלים. אם צריך, הוסיפו עוד לימון או שניים כדי להשלים את הכיסוי.

6. שמן זית: מעל הכל, יוצקים שכבת שמן זית כדי למנוע כניסת חיידקים.

7. סגירה והמתנה: סגרו היטב את הצנצנת והניחו אותה על השיש למשך 2-3 ימים. לאחר מכן, ניתן לאחסן במקרר.


לימון כבוש יכול לשדרג סלטים, תבשילים, כריכים ועוד. הוא מוסיף טעם חמצמץ ומיוחד לכל מנה, ומומלץ לנסות אותו עם דגים, עוף או ברטבים לסלטים.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי