רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

מתכון לאורז עם עשבי תיבול
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)

מתכונים ואוכל

המנה שאסור לכם להחמיץ: אורז עם עשבי תיבול

את המנה הזו אתם יכולים להכין עם כל סוגי האורז: יסמין, עגול ואפילו אורז בר למרות שבזה האחרון תצטרכו כמות גדולה ממש של מים ובישול ארוך 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לאורז עם עשבי תיבול
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)
אא

אורז עם עשבי תיבול הוא מנה טעימה ובריאה, שמוסיפה צבע וטעם לכל שולחן. הנה מתכון פשוט וקל להכנה:

מצרכים:
- 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז יסמין)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1/2 צרור נענע (אופציונלי), קצוצה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. חימום השמן: בסיר רחב, חממים את שמן הזית על חום בינוני. 
2. טיגון הבצל והשום: מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף. לאחר מכן, מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עוד דקה, עד שהשום מתחיל להזהיב.
3. הוספת עשבי התיבול: מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע (אם משתמשים) לסיר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 2-3 דקות עד שהעלים מתרככים.
4. תיבול: מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
5. הוספת האורז: שוטפים את האורז במים קרים ומסננים. מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים במשך כ-2 דקות כך שהאורז ייספג בטעמים.
6. הוספת מים: מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומביאים לרתיחה.
7. בישול: מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-20 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים ומתבשל לחלוטין.
8. סיום: מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות כדי לאפשר לאדים להמשיך לבשל את האורז.

הגשה:
מגישים חם כתוספת למנות עיקריות או כמנה עיקרית עם סלט בצד. אורז עם עשבי תיבול הוא מנה צבעונית ובריאה שמתאימה לכל ארוחה!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב