מתכון למלפפונים חמוצים
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

כך תכינו מלפפון חמוץ לגמרי בעצמכם 

החורף הגיע וזה הסימן שאתם חייבים להתחיל להכין חמוצים וכבושים בצנצנות צבעוניות על השיש. קבלו מתכון כייפי למלפפונים חמוצים טעימים במיוחד שיהוו תוספת לכל ארוחה 
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למלפפונים חמוצים
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

מלפפונים חמוצים:

רכיבים:

1 ק"ג מלפפונים קטנים 

4 כוסות מים 

1 כוס חומץ 

2 כפות מלח 

1 כף סוכר

שיני שום

גרגירי פלפל שחור

שמיר לפי הטעם

אופן הכנה:

ערבבו את המים, החומץ, המלח והסוכר עד להמסתם.

סדרו את המלפפונים בצנצנת עם שום, שמיר וגרגירי פלפל, ומזגו מעל את התערובת.

כסו והשאירו בטמפרטורת החדר 24 שעות, ואז הכניסו למקרר.

מהם היתרונות הבריאותיים של מלפפון חמוץ?

יתרונות בריאותיים של מלפפון חמוץ לגוף -

שיפור מערכת העיכול: מלפפונים חמוצים מותססים באופן טבעי מכילים פרוביוטיקה – חיידקים טובים שמקדמים בריאות מעיים. הם מסייעים בשיפור העיכול, במניעת עצירות ובשמירה על איזון החיידקים במערכת העיכול.

עשירים בנוגדי חמצון: תהליך הכבישה שומר על ויטמינים כמו ויטמין C ונוגדי חמצון טבעיים במלפפון. נוגדי חמצון אלו מסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים ותורמים לחיזוק המערכת החיסונית.

דלים בקלוריות: מלפפונים חמוצים הם חטיף דל קלוריות, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור מי שמחפש נשנוש בריא במהלך דיאטה. הם מספקים תחושת שובע מבלי להכביד על הצריכה הקלורית היומית.

שיפור ספיגת מינרלים: הכבישה מגבירה את זמינות המינרלים שבמלפפון, כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, המסייעים בתפקוד התקין של השרירים, העצבים והלב.

איזון רמות הסוכר בדם: צריכת מלפפונים חמוצים עשויה לעזור באיזון רמות הסוכר בדם, בזכות חומצות הכבישה שעשויות להאט את קצב ספיגת הפחמימות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי