לחם ללא גלוטן מחמישה מרכיבים
(צילום: Evgeny Karandaev/shutterstock)

מתכונים ואוכל

לחם ללא גלוטן מחמישה מרכיבים

לחם ללא גלוטן, קל להכנה עם חמישה מרכיבים בלבד, מושלם למי שמחפש פתרון פשוט, טעים ובריא
מנחם גלזר
הוספת תגובה
לחם ללא גלוטן מחמישה מרכיבים
(צילום: Evgeny Karandaev/shutterstock)
אא

מתכון ללחם ללא גלוטן עם חמישה מרכיבים

מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים (או קמח קוקוס)
3 ביצים
1/4 כוס שמן זית (או שמן קוקוס מומס)
1/2 כפית אבקת אפייה (ללא גלוטן)
1/4 כוס מים או חלב צמחי (כמו חלב שקדים או קוקוס)

אופן ההכנה:

חימום התנור
חממו את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית אינגליש קייק, עם נייר אפייה או משמנת קלות.

ערבוב המרכיבים
בקערה גדולה, ערבבו את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח (אם רוצים). הוסיפו את הביצים, שמן הזית והמים או החלב הצמחי. ערבבו עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

העברת התערובת לתבנית
שפכו את הבלילה לתבנית והחליקו את החלק העליון בעזרת כף אפייה
אפו את הלחם בתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

קירור
הוציאו את הלחם מהתנור ותנו לו להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו לרשת קירור.

טיפים:
ניתן להוסיף ללחם זרעים כמו צ'יה, פשתן או חמניות לשדרוג המרקם והטעם.הלחם נשמר היטב במקרר למשך 3-4 ימים וניתן להקפיא אותו לפרקי זמן ארוכים יותר.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי