מתכון למרק טעים בסגנון הודי עם תבלינים חזקים
אילוסטרציה. (צילום: NatalyaBond/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון למרק טעים בסגנון הודי עם תבלינים חזקים

מרק הודי עשיר בתבלינים ארומטיים וטעמים חזקים, מושלם לחובבי אוכל מתובל ומנחם, עם עדשים וקרם קוקוס למרקם קרמי ומפנק

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למרק טעים בסגנון הודי עם תבלינים חזקים
אילוסטרציה. (צילום: NatalyaBond/shutterstock)
אא

מרק בסגנון הודי עם תבלינים חזקים

מצרכים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן קוקוס או שמן רגיל
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
2 עגבניות טריות, מרוסקות או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
1 כוס עדשים כתומות שטופות
4 כוסות מים או ציר ירקות
1 כף אבקת קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס קרם קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)
חופן כוסברה טרייה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

טיגון הבסיס:
חממו שמן קוקוס בסיר גדול. טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף וזהוב. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו למשך דקה עד שהריח משתחרר.

הוספת תבלינים:
הוסיפו לסיר את אבקת הקארי, הכורכום, הכמון, הפפריקה וההל. ערבבו במשך דקה כדי לשחרר את הארומה של התבלינים.

עגבניות ועדשים:
הוסיפו את העגבניות המרוסקות ואת העדשים הכתומות, וערבבו היטב כך שהעדשים יכוסו בתבלינים.

בישול המרק:
הוסיפו את המים או ציר הירקות, תבלו במלח ופלפל, והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך.

הוספת קרם קוקוס:
אם משתמשים בקרם קוקוס, ערבבו אותו לתוך המרק לקראת סוף הבישול, ותנו לו להתבשל עוד 2-3 דקות.קישוט והגשה:כבו את האש, פזרו מעל כוסברה טרייה קצוצה, והגישו חם עם לחם הודי (נאאן) או אורז לבן.

טיפים:
למרק חריף יותר, הוסיפו מעט צ'ילי טרי קצוץ בזמן טיגון הבצל.ניתן לשלב ירקות נוספים כמו גזר או קישוא לבישול יחד עם העדשים.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי