מתכונים ואוכל
מרק בסגנון הודי עם תבלינים חזקים
מצרכים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן קוקוס או שמן רגיל
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
2 עגבניות טריות, מרוסקות או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
1 כוס עדשים כתומות שטופות
4 כוסות מים או ציר ירקות
1 כף אבקת קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס קרם קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)
חופן כוסברה טרייה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
טיגון הבסיס:
חממו שמן קוקוס בסיר גדול. טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף וזהוב. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו למשך דקה עד שהריח משתחרר.
הוספת תבלינים:
הוסיפו לסיר את אבקת הקארי, הכורכום, הכמון, הפפריקה וההל. ערבבו במשך דקה כדי לשחרר את הארומה של התבלינים.
עגבניות ועדשים:
הוסיפו את העגבניות המרוסקות ואת העדשים הכתומות, וערבבו היטב כך שהעדשים יכוסו בתבלינים.
בישול המרק:
הוסיפו את המים או ציר הירקות, תבלו במלח ופלפל, והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך.
הוספת קרם קוקוס:
אם משתמשים בקרם קוקוס, ערבבו אותו לתוך המרק לקראת סוף הבישול, ותנו לו להתבשל עוד 2-3 דקות.קישוט והגשה:כבו את האש, פזרו מעל כוסברה טרייה קצוצה, והגישו חם עם לחם הודי (נאאן) או אורז לבן.
טיפים:
למרק חריף יותר, הוסיפו מעט צ'ילי טרי קצוץ בזמן טיגון הבצל.ניתן לשלב ירקות נוספים כמו גזר או קישוא לבישול יחד עם העדשים.
בתיאבון!