מתכונים ואוכל
תבלין דג לא רק משדרג את הטעם של מנות הדגים שלכם, אלא גם תורם לבריאות הגוף בצורה טבעית וטעימה
1. עשיר בנוגדי חמצון - תבלינים כמו כורכום, פפריקה וכמון מכילים נוגדי חמצון חזקים המסייעים בהגנה על התאים מנזקי רדיקלים חופשיים, ובכך תורמים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות.
2. שיפור מערכת העיכול - הכמון והכורכום שבתבלין מסייעים לעיכול, מפחיתים נפיחות ומקלים על תסמינים של גזים וכאבי בטן. בנוסף, הם מעודדים הפרשת מיצי עיכול לשיפור פירוק המזון.
3. תכונות אנטי-דלקתיות - הכורכום, עם החומר הפעיל שבו (כורכומין), ידוע בתכונותיו האנטי-דלקתיות שיכולות להקל על דלקות פרקים, כאבים ומחלות דלקתיות אחרות.
4. שיפור בריאות הלב - פפריקה וכורכום תורמים לשיפור זרימת הדם ומפחיתים את הסיכון להצטברות כולסטרול בעורקים. הם מסייעים גם בהפחתת לחץ דם ושומרים על בריאות כלי הדם.
5. חיזוק מערכת החיסון - השילוב של תבלינים מחממים כמו פלפל שחור ופפריקה מגביר את זרימת הדם, מחמם את הגוף ותומך במערכת החיסון.