5 יתרונות בריאותיים של תבלין דג
(צילום: MaraZe/shutterstock)

מתכונים ואוכל

5 יתרונות בריאותיים של תבלין דג

תבלין דג, המכיל לרוב שילוב של תבלינים כמו כורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור, כוסברה ועוד, לא רק מוסיף טעם ייחודי למנות דגים אלא גם מציע שפע של יתרונות בריאותיים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 יתרונות בריאותיים של תבלין דג
(צילום: MaraZe/shutterstock)
אא

תבלין דג לא רק משדרג את הטעם של מנות הדגים שלכם, אלא גם תורם לבריאות הגוף בצורה טבעית וטעימה

1. עשיר בנוגדי חמצון - תבלינים כמו כורכום, פפריקה וכמון מכילים נוגדי חמצון חזקים המסייעים בהגנה על התאים מנזקי רדיקלים חופשיים, ובכך תורמים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

2. שיפור מערכת העיכול - הכמון והכורכום שבתבלין מסייעים לעיכול, מפחיתים נפיחות ומקלים על תסמינים של גזים וכאבי בטן. בנוסף, הם מעודדים הפרשת מיצי עיכול לשיפור פירוק המזון.

3. תכונות אנטי-דלקתיות - הכורכום, עם החומר הפעיל שבו (כורכומין), ידוע בתכונותיו האנטי-דלקתיות שיכולות להקל על דלקות פרקים, כאבים ומחלות דלקתיות אחרות.

4. שיפור בריאות הלב - פפריקה וכורכום תורמים לשיפור זרימת הדם ומפחיתים את הסיכון להצטברות כולסטרול בעורקים. הם מסייעים גם בהפחתת לחץ דם ושומרים על בריאות כלי הדם.

5. חיזוק מערכת החיסון - השילוב של תבלינים מחממים כמו פלפל שחור ופפריקה מגביר את זרימת הדם, מחמם את הגוף ותומך במערכת החיסון. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי