מתכונים ואוכל
מצרכים:
כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס חלב קוקוס
2 כפות תבלין קארי טיקה מוכן (או שילוב של כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, גרם מסאלה וכוסברה יבשה)
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
טיגון הבסיס:
במחבת רחבה, חממו את שמן הזית על אש בינונית. טגנו את הבצל עד שהוא מזהיב ורך. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו במשך דקה.
הוספת תבלינים:
הוסיפו למחבת את רסק העגבניות ואת תבלין קארי הטיקה. ערבבו היטב כדי לשחרר את הארומה של התבלינים.
יצירת המרקם:
הוסיפו למחבת את חלב הקוקוס או השמנת הצמחית בהדרגה תוך ערבוב, עד שהתערובת הופכת לקרמית ואחידה.
תיבול:
הוסיפו מלח, מעט סוכר ומיץ לימון. המשיכו לערבב במשך 2-3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת טעמים עשירים.
קירור ואחסון:
העבירו את הממרח לצנצנת זכוכית אטומה, צננו ושמרו במקרר. הממרח נשמר עד שבוע.שימושים:למריחה בכריכים או נאנים.כממרח בסיס למנות עוף או טופו. לתיבול אורז, פסטה או ירקות מוקפצים.
טיפ:
אפשר לשלב בממרח גרעיני קשיו טחונים לקבלת טעם עשיר יותר.
בתיאבון!