ממרח קארי טיקה כשר שאתם חייבים לנסות 
אילוסטרציה. (צילום: Toyakisphoto/shutterstock)

מתכונים ואוכל

ממרח קארי טיקה כשר שאתם חייבים לנסות 

ממרח קארי טיקה כשר, עשיר בטעמים הודיים, מושלם לשדרוג כריכים, תיבול תבשילים או כממרח בסיס לעוף וטופו
מנחם גלזר
הוספת תגובה
ממרח קארי טיקה כשר שאתם חייבים לנסות 
אילוסטרציה. (צילום: Toyakisphoto/shutterstock)
אא

מצרכים:

 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס חלב קוקוס 
2 כפות תבלין קארי טיקה מוכן (או שילוב של כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, גרם מסאלה וכוסברה יבשה)
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר (לא חובה)
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

טיגון הבסיס:
במחבת רחבה, חממו את שמן הזית על אש בינונית. טגנו את הבצל עד שהוא מזהיב ורך. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו במשך דקה.

הוספת תבלינים:
הוסיפו למחבת את רסק העגבניות ואת תבלין קארי הטיקה. ערבבו היטב כדי לשחרר את הארומה של התבלינים.

יצירת המרקם:
הוסיפו למחבת את חלב הקוקוס או השמנת הצמחית בהדרגה תוך ערבוב, עד שהתערובת הופכת לקרמית ואחידה.

תיבול:
הוסיפו מלח, מעט סוכר ומיץ לימון. המשיכו לערבב במשך 2-3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת טעמים עשירים.

קירור ואחסון:
העבירו את הממרח לצנצנת זכוכית אטומה, צננו ושמרו במקרר. הממרח נשמר עד שבוע.שימושים:למריחה בכריכים או נאנים.כממרח בסיס למנות עוף או טופו. לתיבול אורז, פסטה או ירקות מוקפצים.

טיפ:
אפשר לשלב בממרח גרעיני קשיו טחונים לקבלת טעם עשיר יותר.
בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי