מתכון לשעועית מוקפצת
(צילום: nblx/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לשעועית מוקפצת משני רכיבים

מתכון פשוט ומהיר לשעועית ירוקה מוקפצת משני רכיבים בלבד – מנה בריאה, קלה ומושלמת לכל ארוחה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לשעועית מוקפצת
(צילום: nblx/shutterstock)
אא

מצרכים:

300 גרם שעועית ירוקה טרייה או קפואה

2 כפות שמן זית או שמן קוקוס

אופן ההכנה:

הכנת השעועית:

אם משתמשים בשעועית טרייה, שטפו אותה וחתכו את הקצוות. אם היא קפואה, אין צורך להפשיר מראש.

חימום המחבת:

חממו מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה והוסיפו את שמן הזית או שמן הקוקוס.

הקפצה:

הוסיפו את השעועית למחבת וחממו תוך ערבוב מתמיד במשך 5-7 דקות, עד שהיא מקבלת צבע ירוק עז ומעט זהובה בקצוות. אם אתם חובבי תבלינים, אפשר להוסיף בשלב זה מעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:

העבירו לצלחת הגשה. אפשר להוסיף מלח, פלפל, או שומשום לקישוט (לא חובה).

טיפ: 

לשדרוג מהיר, אפשר להוסיף מעט שום כתוש או סויה תוך כדי הקפצה, אם תרצו מעבר לשני המרכיבים.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי