מתכונים ואוכל
הדרך הפשוטה ביותר לשמור על שום טרי היא לאחסן אותו במקום יבש, קריר ומאוורר היטב, כמו במזווה. הימנעו מחשיפה לשמש ישירה או לחות, שכן אלו יכולים לגרום לו להירקב או לנבוט במהירות.
אם יש לכם כמות גדולה של שום, ניתן להקפיא אותו. קלפו את השיניים, טחנו אותן או השאירו אותן שלמות, ואחסנו בכלי אטום במקפיא. כך, השום ישמור על טעמו ואיכותו במשך חודשים.
שיטה מצוינת לשימוש יומיומי היא לקלף את שיני השום, להכניס אותן לצנצנת קטנה ולכסות בשמן זית. אחסון השום בשמן לא רק שומר עליו טרי, אלא גם מעניק לכם שמן שום עשיר בטעמים שניתן להשתמש בו בבישול.
הימנעו מאחסון שום במקרר כשהוא טרי, שכן הלחות הגבוהה במקרר עלולה לגרום לו לנבוט במהירות.