שלושה דרכים: כך תאריכו את חיי השום
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

שלושה דרכים: כך תאריכו את חיי השום

שום הוא מרכיב נפוץ במטבח שמוסיף טעם וניחוח למנות רבות, אך חשוב לדעת כיצד לאחסן אותו נכון כדי להאריך את טריותו ולשמור על איכותו. הנה שלוש שיטות שיעזרו לכם לשמור על השום
מנחם גלזר
הוספת תגובה
שלושה דרכים: כך תאריכו את חיי השום
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

1. אחסון במקום קריר ואפל

הדרך הפשוטה ביותר לשמור על שום טרי היא לאחסן אותו במקום יבש, קריר ומאוורר היטב, כמו במזווה. הימנעו מחשיפה לשמש ישירה או לחות, שכן אלו יכולים לגרום לו להירקב או לנבוט במהירות.

2. הקפאת השום

אם יש לכם כמות גדולה של שום, ניתן להקפיא אותו. קלפו את השיניים, טחנו אותן או השאירו אותן שלמות, ואחסנו בכלי אטום במקפיא. כך, השום ישמור על טעמו ואיכותו במשך חודשים.

3. שימור בשמן

שיטה מצוינת לשימוש יומיומי היא לקלף את שיני השום, להכניס אותן לצנצנת קטנה ולכסות בשמן זית. אחסון השום בשמן לא רק שומר עליו טרי, אלא גם מעניק לכם שמן שום עשיר בטעמים שניתן להשתמש בו בבישול.

טיפ נוסף:

הימנעו מאחסון שום במקרר כשהוא טרי, שכן הלחות הגבוהה במקרר עלולה לגרום לו לנבוט במהירות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שוםאוכל
שידור חי