בריאות המזון
1. שיפור בריאות הלב
תותים עשירים בנוגדי חמצון כמו אנתוציאנינים ופלבונואידים, שעוזרים להפחית דלקת ולהגן על כלי הדם. מחקרים מראים שאכילת תותים באופן קבוע עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ.
2. חיזוק המערכת החיסונית
כוס תותים מכילה יותר מ-100% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, החיוני לשיפור פעילות המערכת החיסונית והגנה מפני זיהומים.
3. עור בריא וזוהר
תותים עשירים בוויטמין C, שמסייע ביצירת קולגן – חלבון התומך בבריאות העור ושומר עליו גמיש ורענן. בנוסף, נוגדי החמצון בתותים יכולים לעזור להילחם בנזקי השמש והזדקנות העור.
4. איזון רמות הסוכר בדם
תותים מכילים סיבים תזונתיים שמשפרים את העיכול ועוזרים לווסת את ספיגת הסוכר בגוף. למרות מתיקותם, הם בעלי ערך גליקמי נמוך, ולכן מתאימים גם למי שמנסה לשמור על רמות סוכר מאוזנות.
5. שיפור תפקוד המוח
חומרים כמו פלבונואידים בתותים עשויים לתמוך בבריאות המוח ולהפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל.
6. סיוע בירידה במשקל
תותים דלים בקלוריות (כ-50 קלוריות לכוס), עשירים בסיבים ומספקים תחושת שובע. שילובם בתזונה יכול לעזור לשלוט בתיאבון.
חשוב לציין:
תותי שדה בימינו מוגדרים כנגועים ואסורים באכילה ללא פיקוח הלכתי או הכשרה קודם האכילה. אם אדם קנה תות שדה עם כשרות המתירה את האכילה ממילא מותר לאוכלו, אולם תותים הנמכרים ללא פיקוח - יש לפעול על פי הכללים הבאים:
1. יש לבחור בדווקא תותים שלמים יפים ללא פגיעות.
2. יש לחתוך את מקום הגבעול עם חתיכה קטנה מהתות עצמו.
3. יש לשטוף את התות עם סבון ומברשת לקרצף ולאחר מכן לשטוף והתות מותר באכילה.
4. ישנה אפשרות נוספת לחתוך את הגבעול עם סכין או קולפן לקלף את כל השכבה החיצונית של התות עד שיהיה חלק לחלוטין.